13 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Fatih Sultan Mehmet o çorba olmadan kahvaltı yapmazdı! Kemikleri güçlendiriyor, kan şekerini düzenliyor... Saray usulü paça çorbası tarifi

Paça çorbası, Anadolu'da binlerce yıldır tüketilen ve lezzetli olduğu kadar sağlığa da faydalı olan bir çorbadır. Öyle ki, Fatih Sultan Mehmet bile her sabah Paça çorbası içerdi. İşte saray usulü Paça çorbası tarifi...

Fatih Sultan Mehmet o çorba olmadan kahvaltı yapmazdı! Kemikleri güçlendiriyor, kan şekerini düzenliyor... Saray usulü paça çorbası tarifi

Anadolu'nun bin yıllık lezzetli tariflerinden olan Paça çorbası, sağlığa olan faydalarıyla da adından söz ettiriyor. Paça çorbası eklem ve kemikleri güçlendiriyor ve kolajen desteğiyle kan şekerini düzenliyor. Paça çorbasının faydaları eskiden de biliniyordu. Öyle ki Fatih Sultan Mehmet'in kahvaltıda Paça çorbası içmeden gününün geçmediği söyleniyor. Peki saray usulü Paça çorbası nasıl yapılır? İşte saray usulü Paça çorbası tarifi...

FATİH SULTAN MEHMET KAHVALTIDA İÇERDİ

SARAY USULÜ PAÇA ÇORBASI

Malzemeler

Fatih Sultan Mehmet o çorba olmadan kahvaltı yapmazdı! Kemikleri güçlendiriyor, kan şekerini düzenliyor... Saray usulü paça çorbası tarifi

4 adet kuzu paçası
1 litre su
2 litre su

Terbiyesi için malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım limonun suyu

Üzeri için malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Toz kırmızı biber
Sirkeli Sarımsak için Malzemeler
4 -5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
1 limonun suyu

Hazırlanışı

1. Paçaları suda iyice yıkadıktan sonra tencerenin içine alarak 1 litre su ekleyin. Paçaların köpüğü çıkana kadar yarım saat haşlayın. Daha sonra haşlanan paçaların suyunu süzün.

2. Paçaları düdüklü tencereye alarak üzerine 2 litre suyu ekleyin. Kısık ateşte 1 saat boyunca pişirin.

3. Terbiyesi için: Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Düdüklüde pişen paçaların suyundan ekleyerek sürekli karıştırın.

4. Bir kabın içinde yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Bu karışımı kesilmemesi için dikkat ederek unlu karışımın içine ilave edin. Bu aşamada tencereye bol bol paça suyu ekleyin.

5. Paçaları da terbiyelenmiş çorbanın içine ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatın.

6. Üzeri için: Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen yağın içerisine toz kırmızı biber ve pul biber ekleyerek karıştırın.

7. Sirkeli sarımsak için: Bir karıştırma kabının içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve üzerine üzüm sirkesi ve limon suyu ekleyerek karıştırın. Çorbanızın üzerinde gezdirin.

Saray usulü paça çorbanız hazır! Afiyet olsun.

Tarif Fatih Sultan Mehmet