14 Haziran 2024 Cuma
İstanbul 31°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Fırınsız, el açması tadında, şipşak hazırlanan tava böreği tarifi

Çat kapı gelen misafirlere hazırlanacak ikramlığın, alelacele kurulan kahvaltı sofralarının baş kahramanı olacak bir tarif ile sizlerleyiz! İşte karşınızda hem pratik hem de fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifi!

Fırınsız, el açması tadında, şipşak hazırlanan tava böreği tarifi
A+ A-

Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bir börek tarifi ile karşınızdayız! Üstelik çok pratik ve fırın kullanmanıza gerek yok! Eğer vaktiniz yoksa ama yine de sabah kahvaltısında sıcak sıcak börek yiyeyim diyorsanız ya da ani bir misafiriniz geldiyse bu tarifimiz sizin için. Hazırsanız başlıyoruz.... 

KAHVALTILIK TAVA BÖREĞİ MALZEMELERİ

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un (una göre değişiyor)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

KAHVALTILIK TAVA BÖREĞİ HAZIRLANIŞI

1) Yumurtaları derin bir kaba kırın.

2) Üzerine süt ilave edin ve iyice çırpın.

3) Karışıma sütü ilave edin iyice çırpın ve tuzu ekleyin.

4) Ununu kontrollü bir şekilde koyun. Un miktarı markasına göre değişecektir.

5) Kabartma tozu ekleyin.

6) Elde ettiğiniz karışımın kek hamurundan biraz daha katı olması gerekiyor.

7) Tüm malzemeler homojen bir şekilde dağılana kadar karıştırın. Hamur pürüzsüz bir kıvam almalı.

8) Kaşarı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.

9) Kaşar ve maydanozu karışıma ekledikten sonra iyice karıştırın.

10) Tavayı ocağa alın ve yağlayın. Bu noktada tavada fazla yağ olmamasına özen göstermelisiniz. 

11) Hazırladığınız harcı tavaya dökün. Kısık ateşte önlü arkalı pişirin.

Şimdiden afiyet olsun... Tarifi denedikten sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Son Dakika Haberleri Kolay yemek tarifleri pratik yemek tarifleri pratik kahvaltılık kahvaltılık tarifi tava böreği tarifi tava böreği malzemeleri tava böreği hazırlanışı fırınsız hamur işi fırınsız hamur işi tarifleri