15 Mayıs 2024 Çarşamba
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kahvaltıda bunu yiyene kar soğuğu işlemiyor! Akşama kadar enerjisi bitmiyor, kış boyu hastalık yüzü görmüyor...

Meteoroloji yurt genelinde kar yağışı için uyarı yapıyor. Peki, kış aylarında kar soğuğundan korunmak ve hastalanmamak için ne yemek gerekiyor? İşte bugün sizlerle paylaşacağımız tarif tam da böyle... Bu lezzeti kahvaltıda yiyene kar soğuğu asla işlemiyor.

Kahvaltıda bunu yiyene kar soğuğu işlemiyor! Akşama kadar enerjisi bitmiyor, kış boyu hastalık yüzü görmüyor...

Yozgat'ın yöresel lezzetlerinden olan bu tarif kış aylarında yöre halkı başta olmak üzere çok fazla üşüyen ve hastalananların vazgeçilmezi. Yalnızca birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz en güzel kış kahvaltılığı desek abartmış da olmayız. Yozgatlılar hemen anladı evet, pekmezli yumurtadan bahsediyoruz. Özellikle okula giden çocukların mutlaka tüketmesi gereken pekmezli yumurtanın tadına yetişkinler de bayılıyor. İşte karşınızda kar soğuğunda üşümenize engel olacak, tüm gün enerjinizin bitmemesini sağlayacak ve kış aylarında sizi hastalıklardan koruyacak pekmezli yumurta tarifi...

PEKMEZLİ YUMURTA İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı pekmez

YOZGAT'IN YÖRESEL LEZZETİ PEKMEZLİ YUMURTA NASIL YAPILIR?

1. Yumurtaları bir kaseye kırın. Üzerine tuz ve karabiber ilave edip güzelce çırpın.

2. Tereyağını tavada iyice eritin. Ne kadar bol tereyağı kullanırsanız pekmezli yumurta o kadar lezzetli olacaktır.

3. Yumurtaları tavaya alın ve karıştırarak pişirin.

4. Yumurtaları ocaktan almadan üzerine pekmezi dökün.

5. Arzu ederseniz üzerine susam serperek servis edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Yumurta Tarif