'Meşe odunu ateşinde sosis yapıyor, dünyaya satıyor'
Nişasta, likit füme ve renklendirici kullanmadan doğal sosis üreterek bir ilki gerçekleştiren genç girişimci Burhan Sabanoğlu’nun Türkiye ve dünyanın dört bir yanına gönderdiği doğal sosisler, şimdiden yeni damak tadı arayanların gözdesi oldu.
İnsanların hayatında en az bir kere olsa bile denemelerini tavsiye ettiklerini belirten Burhan Sabanoğlu, özel olarak sosislerin üretildiğini ifade ederek, “Kızım sosis yemeği çok seviyor ve bazen eline geçirdiğinde pişirmeden de çiğ olarak tüketmeye çalışıyordu. Ne yaptıysak, onu çiğ tüketimden vazgeçiremedik. İşte tam bu noktada, bizim sosisteki iddiamız da kendi kızımdan başlıyor. Nasıl daha sağlıklı bir ürün çıkartabiliriz diye çıktığımız yolda şu anda başarıya ulaştığımızı düşünüyorum, gelen talepler doğrultusunda. En büyük yönerge aslında kızım oldu. Ürünlerimizde mesela likit olarak füme kullanmıyoruz, nişasta ve renklendirici kullanmıyoruz. Dolayısıyla doğal bir ürün ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Bununla alakalı da çok ciddi iddialarımız var. İnsanların hayatında bir kere en azından tüketmesini tavsiye ediyoruz sosis grubundaki ürünlerimizi. Bir kere tükettiklerinde insanlar aradaki farkı çok bariz bir şekilde anlayabileceklerdir.” dedi.
“DOĞAL MEŞE ODUNU İLE YAPIYORUZ”
Marka olarak en kaliteli ürünü en uygun fiyatla tüketiciyle buluşturmayı misyon edindiklerini kaydeden Burhan Sabanoğlu, şöyle konuştu:
Türkiye genelinde şu anda 150'den fazla noktada ürünümüz bulunuyor ve aynı zamanda internet satışımız mevcut. Buralardan farklı kampanyalar yaparak, insanların daha kaliteli bir ürüne daha uygun fiyatta ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Mesela çoğu firma tütsüleme grubunda kullandığı şey likit tütsü. Daha doğrusu suni bir tütsüleme. Biz, Et Ala markası olarak likit füme veya tütsü aroması kullanmıyoruz. Bizim özel geliştirilmiş olduğunuz makineler vesilesiyle biz tütsülemeyi makinayla ve doğal meşe odunu ile yapıyoruz” dedi.