17 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 14°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Muğlalı arıcıları eğitmeye başladılar

Balparmak, “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim Protokolü” çerçevesinde bal ve arı ürünlerinin kovandan sofraya tüm süreçlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için Muğlalı arıcılara Arıcılık Akademisi’nde eğitim vermeye başladı.

Muğlalı arıcıları eğitmeye başladılar
A+ A-
EMEK SERVİSİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle hayata geçirilen projede, doğal bal üretimi başta olmak üzere polen, propolis, arı sütü gibi arı ürünlerinin kovandan sofraya tüm süreçlerde üretiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, teknik arıcılık uygulamalarıyla sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimin devam ettirilmesi, katkısız ve kalıntısız üretim yapılması, Muğla Çam Balı'nın tanınırlığının artırılması hedefiyle eğitimler veriliyor.

EŞLER DE EĞİTİME KATILIYOR

İlk etapta 25 Muğlalı arıcının katıldığı eğitimlerde, temel petek kullanımının arıcılıktaki öneminden, arı hastalıklarıyla mücadeleye kaliteli ve verimli çam balı üretiminden, propolis, arı sütü,polen üretimine kadar birçok farklı konu ele alınıyor. 2 + 1 yıl şeklinde planlanan Arıcılık Akademisi eğitimleri, sekiz kişilik sınıflarda yüz yüze ve uygulamalı olarak gerçekleşiyor. Arıcıların eşlerinin de katılımının sağlandığı eğitimlerde, arıcı ailelerinde de farkındalık yaratılarak kadınların ve gençlerinde arıcılık mesleğinde yer almalarının sağlanması böylelikle sürdürülebilir arıcılık ve yerel kalkınmaya destek olunması amaçlanıyor.

YEREL KALKINMAYA DESTEK

Protokol kapsamında öncelikle Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi mensubu arıcılara yönelik eğitimlerle onları teknik arıcılık konusunda geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Balparmak Arıcılık Akademisi’nde arıcılarımızı , verimli üretim yapabilmeleri, mevcut bilgilerini güncellemeleri, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimi devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgilerle donatacağız. Ayrıca arıcıların çalışmalarını birebir takip ederek, konaklama yerlerine giderek onlara destek olacağız. Bu işbirliğiyle Muğla ve ilçelerinde daha çok arıcıya ulaşarak yerel kalkınmaya ve arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

emek Muğla Eğitim Üretici ARI