17 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Süt yerine bir bardak bundan kullanırsanız poğaça balon gibi şişiyor!

Poğaça yaparken süt yerine alternatif malzemeler de kullanabilirsiniz. Sütsüz de yumuşak hamur işleri yapabilirsiniz. Süt yerine bir bardak bundan eklerseniz hamur balon gibi şişiyor! İşte tarifi...

Süt yerine bir bardak bundan kullanırsanız poğaça balon gibi şişiyor!
A+ A-

Poğaça Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Kahvaltıda veya çay saatinde tüketilen hamur işleri, farklı malzemelerle hazırlanarak farklı lezzetler elde edilebilir. Bu tarifi yaparken süte ihtiyacınız yok. Hatta süt yerine bundan 1 bardak kullanırsanız poğaça balon gibi şişiyor. Aynı pastanelerdeki gibi bir poğaça yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte tarifi…

sütsüz poğaça tarifi

Sütsüz poğaça tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)
  • 3,5 su bardağı un
  • Üzeri için
  • Yumurta sarısı

sütsüz poğaça tarifi

Hazırlanışı

  1. Hamuru hazırlamak için bir karıştırma kabında ılık su, yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu birleştirin. Malzemeleri çırpma teli ile karıştırın.
  2. Daha sonra hazır mayayı ve unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp sıcak ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru unlanmış bir çalışma yüzeyine yerleştirin ve tekrar yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlak bir top oluşturacak şekilde içe doğru yuvarlayın.
  4. Şekil verdiğiniz hamur parçalarını aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin kabarması için 20 dakika bekletin.
  5. Mayalı hamur hazır olunca ayırdığınız yumurta sarısını çırpın ve fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.
  6. Son olarak çatalın ucuyla hamura çizikler atın. İsteğe göre üzerine susam, çörek otu veya haşhaş tohumu serpebilirsiniz.
  7. 180 derece fansız fırında 25 dakika pişirin.

Poğaça Tarif