20 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 22°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Usta turşucu gizli tarifini verdi! Bugün kurduğu kütür kütür lahana turşusunu ertesi gün tezgaha bu sayede çıkarıyormuş...

Kütür kütür lahana turşusu yapmak aslında çok kolay. İçine bir tatlı kaşığı o malzemeden ekleyip, lahanayı 3-5 dakika kaynatırsanız turşunuz beklediğinizden çok daha erken hazır olacak. İşte kütür kütür lahana turşusu tarifi...

Usta turşucu gizli tarifini verdi! Bugün kurduğu kütür kütür lahana turşusunu ertesi gün tezgaha bu sayede çıkarıyormuş...

Türk mutfağının olmazsa olmazlarının başında hiç şüphesiz çeşit çeşit turşular geliyor. Hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edenlerin başında ise lahana turşu. Yemeklerin yanında mükemmel bir eşlikçi olan lahana turşusu aynı zamanda faydaları ile de tercih ediliyor. Peki, lezzetli mi lezzetli, kütür kütür lahana turşusu yapmanın püf noktası ne? İşte karşınızda kütür kütür lahana turşusu tarifi... 

KÜTÜR KÜTÜR LAHANA TURŞUSU İÇİN MALZEMELER

Usta turşucu gizli tarifini verdi! Bugün kurduğu kütür kütür lahana turşusunu ertesi gün tezgaha bu sayede çıkarıyormuş... - Resim : 1

👉1 adet lahana (büyük boy)
👉 3 yemek kaşığı kaya tuzu
👉 2 adet orta boy havuç
👉 5 diş sarımsak
👉 1 tatlı kaşığı toz şeker
👉 1 su bardağı üzüm sirkesi
👉 2 litre içme suyu
👉 1 çay kaşığı limon tuzu

PÜF NOKTALARI:

Turşunun daha erken hazır olmasını istiyorsanız, lahanayı kaynar suda 4-5 dakika kadar haşlayabilirsiniz.

Arzu ederseniz turşuya dereotu ilave edebilirsiniz.

Turşuyu oda sıcaklığında ve kesinlikle güneş görmeyen bir yerde en az 15 gün muhafaza ettikten sonra servis etmelisiniz.

KÜTÜR KÜTÜR LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

1) Lahananın dış yapraklarını bol suda yıkayın. Sert ve sık yapraklı turşuluk lahananın orta kısmındaki kök kısmını, keskin bir bıçak yardımıyla çıkarın. 

2) Lahanayı öncelikle 4 eşit parçaya bölün. Ardından arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.

PÜF NOKTASI: Bu aşamada özellikle kök kısmına yakın olan sert yaprakları ne kadar küçültürseniz turşu o kadar kısa sürede hazır olacaktır.

3) Lahanaların üzerine kaya tuzunu ilave edin. Tüm yaprakları tuz ile birlikte güzelce ovun.

4) Kavanoza lahanayı yerleştirmeye başlayın. Aralara kabuklarını soyduğunuz ve iri iri doğradığınız havuçları dizin ve üzerine lahanayı ilave ederek kavanozu doldurun.

5) Kavanozu sıkı sıkı doldurduktan sonra üzerine toz şeker, sirke ve sarımsağı ilave edin. Ardından içme suyunu lahanaların üzerini geçecek kadar doldurun.

6) Son olarak ise limon tuzunu ilave edip kavanozun ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Hazırladığınız turşuyu oda sıcaklığında ve güneş görmeyen bir yerde 15 gün süreyle muhafaza edin. Turşu kavanozunu açıp tüketmeye başladıktan sonra ise buzdolabında saklamanız, turşunun ömrünü uzatacaktır.

Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri Lahana turşusu LAHANA TURŞUSU TARİFİ KÜTÜR KÜTÜR LAHANA TURŞUSU LAHANA TURŞUSU PÜF NOKTALARI