20 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yoğurdunuz maya tutmadıysa bu yöntemleri deneyin! Sadece 1 saat daha bekletip...

Yüksek kalsiyum oranı sahip olan yoğurt, vitamin ve protein içermesiyle tüm dünyada yaygın şekilde tüketilen bir besin. Yoğurt özellikle evde mayalandığında faydalı bakteriler açısından zenginleşerek oldukça lezzetli bir gıda hâline gelir. Gel gelelim, her zaman evde mayalanan yoğurt tutmaz.

Yoğurdunuz maya tutmadıysa bu yöntemleri deneyin! Sadece 1 saat daha bekletip...

İnek, manda, keçi sütü gibi çeşitli sütlerin mayalanmasıyla elde edilen yoğurdun tadına doyum olmaz. Evinizin hijyeninde ve katkısız şekilde güvenle hazırlayıp tüm öğünlerde tüketebileceğiniz, hamur işlerinde kullanabileceğiniz nefis bir yoğurt elde edebilirsiniz. Diyelim, yoğurt mayaladınız ve tutmadı. Sakın üzülmeyin çünkü mayalanmayan yoğurdu verimli şekilde kullanabilirsiniz. lezzetli yiyeceklere dönüştürebilirsiniz? Gelin, maya tutmayan yoğurdu kurtarıp lezzetli besinlere dönüştürmenin pratik yollarına göz atalım.

Maya tutmayan yoğurdu yeniden mayalayabilirsiniz

Dikkat etmeniz gereken bazı noktalara özen göstererek tutmayan yoğurdunuzu yeniden mayalandırabilirsiniz. Bunun için maya tutmayan sütü buzdolabında en az 1 saat olacak şekilde dinlendirin. Önceden 15 dakika boyunca 75 derecede ısıttığınız fırına buzdolabında dinlendirdiğiniz sütü koyun. Süt dolu kâsenizi 1 saat fırında beklettikten sonra çıkartıp sütün soğumasını bekleyin. Soğuyan yoğurdu buzdolabında tekrar dinlendirin. Bu şekilde tutmayan yoğurdunuzu yeniden mayalandırabilir ve tüketilebilir hâle getirmiş olursunuz.

Lezzetli lor peyniri yapabilirsiniz

Yoğurdunuz tutmadıysa sütü ocağa alın ve pelte kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Karıştırma işleminde özellikle tahta kaşık tercih edin. İsteğinize göre sütün içine tuz ve tereyağı ekleyin. Karıştırma sırasında tencerenin yüzeyine tanecikli yapılar çıkmaya başladıktan sonra bir süre daha karıştırmaya devam edin. İçine çok az limon suyu ya da sirke ekleyin. Sütün tamamı katılaştıktan sonra ocağın altını kapatın. Sütü tülbent ya da tel süzgeçle süzdükten sonra lezzetli ve besleyici lor peyniriniz hazır. Loru en az 1 saat dolapta beklettikten sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

İçinizi ısıtacak bir yoğurt çorbası yapabilirsiniz

Tutmayan yoğurttan pratik ve içinizi ısıtan bir yoğurt çorbası hazırlayabilir, afiyetle içebilirsiniz. Böylece "Yoğurdum tutmadı." diye üzülmeyecek tereyağlı ve naneli yoğurt çorbasıyla damağınızı şenlendireceksiniz. Ayrıca mayalanmayan yoğurdu tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilir, çocuklarınıza güvenle içirip hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.

yoğurt