17 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yüksekova’da arıcılık

Her yıl ilkbaharda Ordu'dan Yüksekova'nın Kamışlı köyüne gelerek kurdukları barakada kasıma kadar kalan çift, köyün girişine yerleştirdikleri 450 kovanda en kaliteli balı üretmek için mesai yapıyor.

Yüksekova’da arıcılık
A+ A-

Ordu'da ilkokuldayken ilgi duyduğu arıcılığı meslek edinen ve bu alanda kendini geliştiren Sedat Özdemir, eşi Kezban Özdemir ile bu işi yapmaya başladı. Çift, 30 yıl önce bal üretimi için Yüksekova ilçesine geldi.

Meslektaşlarının önerisiyle Kamışlı köyüne giden Özdemir çifti, yörenin arıcılığa elverişli olması ve insanların yakın ilgisinden etkilenerek köyü adeta mesken tuttu. Her yıl ilkbaharda Ordu'dan köye gelerek kurdukları barakada kasıma kadar kalan çift, köyün girişine yerleştirdikleri 450 kovanda en kaliteli balı üretmek için mesai yapıyor. Çadırın yanındaki arazide bahçe oluşturan, çevredeki meyve ağaçlarının budama ve aşılamasını da yapan çift, günün büyük bölümünü arılarıyla ilgilenerek geçiriyor.

İki kızının öğretmen, oğlunun da bilgisayar mühendisi olduğunu ifade eden Özdemir, şunları anlattı: "Biz de bu köyün bir ferdiyiz. Köylüler bizi kardeşleri gibi görüyor. Burada güzel bir hayatımız var. Yöre sakinleriyle iç içeyiz. Burası bizim ikinci memleketimiz. Her mesleğin kendine has zorlukları var ama bu bölge güzel ve insanları iyi olduğu için o zorluklar göze gelmiyor. Hasatlar yıldan yıla değişiyor. Bu yıl 5 tona yakın hasat bekliyoruz. 450 kovan arımız var. Bölge arıcılık için güzel. Kuru hava, doğal ortam. Doğal ürün elde edilebiliyor. Buradaki çiçekler saymakla bitmez. Arıcılık hayatımız bitecekse bu köyde biter."

Arıcılık Yüksekova Bal üretimi Bal üreticiliği