Lezzeti ve aromasıyla büyük ilgi gören Aydın çileğinin üretim alanları her yıl hızla artıyor. 14 bin dekar alanda çilek üretiliyor. Yılda elde edilen 95 bin ton ürünün 13 bin tonu ihraç ediliyor. Çilek üretimine kadın girişimciler de ilgi gösteriyor. Bunlardan birisi de Sökeli Nilgün Öz Ünsel.
AydınUzmanlara göre meyveler günlük öğünlere mutlaka dahil edilmeli. Her gün meyve yemek insan sağlığına doğrudan etki edebilecek güçte. Besleyicilik düzeyi çok fazla olan ve herhangi bir hazırlık aşaması gerektirmeyen meyvelerin günlük olarak tüketilmesi önemli.İşte besleyici özelliği en yüksek 10 meyve
muzSeverek tükettiğimiz besinlerden olan çilek sağlığa faydalarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Son çalışmalara göre, günde sadece 8 çilek yemek demans ve alzheimer riskini düşürüyor. İşte çalışmanın detayları...
KolesterolHer mevsimde olduğu gibi yaz mevsiminin de artık eskisi gibi olmadığını biliyoruz. Siz de yaz mevsiminde, doğanın yaza özel sunduğu bu meyveleri tüketebilir, bu yazımız ile faydalarını öğrenebilirsiniz. İşte yaz meyvelerinin faydaları...
meyveDermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, yaygın olarak görülen besin alerjilerinden birinin de çilek alerjisi olduğunu, antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin olan çileğin, alerjiye yatkın ve hassas bünyelerde çeşitli reaksiyonlara neden olabildiğini söyledi.
alerjiAğrı'da köylerde yaşayan kadın çiftçiler, alternatif geçim kaynaklarının oluşturulması amacıyla yüzde 90 hibe desteğiyle hayata geçirilen "Ağrı'dan Çileğe Dokunuş Projesi" ile ürettikleri çilekleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Ağrı