Yemek yapan herkesin başına gelen ve "soğan doğramayı hiç sevmiyorum" tepkisi vermesinin sebebi soğan doğrarken gözlerimizin yaşarmasıdır. Peki hiç soğan doğrarken neden ağladığımızı merak ettiniz mi? Soğan doğrarken göz yaşarmaması için bir çok öneri var... İşte yanıtı...
SOĞAN DOĞRAMAK
Soğan, içerisinde A,C ve E vitamini barındıran dolasıyla vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Kendisi gibi kabuğunun da bilinmeyen faydaları vardır. Peki soğan kabuklarının faydaları neler? Soğan kabukları nasıl kullanılır? İşte yanıtı...
SOĞAN KABUKLARI
Soğanlarınızın yumuşamadan ve lapa gibi olmadan önce çok uzun süre dayanmadığını fark ederseniz, onları yanlış saklıyor olabilirsiniz ayrıca onları asla yanında tutmamanız gereken bir sebze var. Meğer soğanları yıllardır yanlış saklıyormuşuz! Böyle yaparsanız asla bozulmayacak
SOĞAN NASIL SAKLANIR
Türk mutfağının hemen her yemeğinde kullanılan lezzet ve aroma verici bir besin olan soğan diğer sebzelerden farklı olarak kesildiğinde gözlerimizi ve genzimizi yakar ve bizi adeta gözyaşlarına boğar. Yemeklere lezzet katan soğanın neden gözleri yaşartıyor? İşte cevabı...
AĞLAMAK
Soğan fiyatının yüksek olduğu eleştirisinde bulunanlara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı, AK Parti milletvekili adayı Nurettin Nebati, "Şimdi yeni ürün çıkmaya başladı ya soğan fiyatları aşağı gitmeye başladı. Ben de onlara diyorum ki, git cücüğüyle oyna biraz cücüğüyle" diye konuştu.
NURETTİN NEBATİ
Soğanın fiyatı aldı başını gitti. Marketlerde kilosu 20 lirayı aşan soğan fiyatında ne zaman düşüş olacak merak ediliyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Soğan fiyatları Ramazan Bayramı'ndan en geç 1 hafta sonra düşecektir.” dedi.
EKONOMİ HABERLERİ
Ege Üniversitesi (EÜ) Botanik Bahçesi ile Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım ve ekibi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde tespit edilen yeni bir yabani soğan (allium) türünü bilim dünyasına kazandırdı.
Muğla
İstanbul Pendik'te yaşanan olay görenleri hayrete düşürdü. Ormanlık alana kimliği belirsiz kişiler tarafından çuval çuval soğan atıldı. Soğanların bir kısmı köylüler tarafından toplanırken, kalanlar ise çürümeye terk edildi.
İstanbul