Bu talebe rezerv dayanmaz!

Sıcak para ile yani el parası ile tüketen, borçlanan, üretimi ve istihdamı ihmal eden politikaların ekonomiyi getirdiği nokta derin bir belirsizlik ve istikrarsızlık oldu.

Geçen gün önce 400 milyon dolar olduğu, sonra 2 milyar dolar bilahare 4 milyar dolara kadar çıktığı iddia edilen TCMB'nin döviz müdahalesi sonuç vermedi.

Bu görülmemiş boyutlu müdahaleye rağmen, dolar Cuma akşamı saat 15.30 itibarı ile 2.33 TL'yi, avro ise 3.19 TL'yi aştı.

Bununla paralel olarak BİST 63.000'lere geriledi. Bono faizileri %10.99'a fırladı.

Tam bir piyasa şoku ve çalkantısı yaşanıyor. Dolarda son bir aylık fiili devalüasyon %12'yi aştı.

Bu durumun hem enflasyona, hem de enerji maliyetleri başta olmak üzere hayatın her alanına olumsuz zincirleme yansımaları kaçınılmaz görülüyor.

17 Ocak 2014 haftasında 106 milyar dolar olan (altın hariç) brüt döviz rezervlerinin 100 milyar doların altına gerilemesinin psikolojik etkilerinin yüksek olacağından endişe ediliyor.

Ülke hem siyasi, hem ekonomik olarak, derin bir belirsizlik ve istikrarsızlığa sürükleniyor. Bir devlet ve yönetim kaosu yaşanıyor.

Öte yandan Hazine'nin geçen hafta yaptığı tahvil ihalesinde gerçekleşen faiz oranı geçen yıl yapılannın neredeyse iki katına çıktı.

Ekonominin gerçeklerine, bilimsel, ülke yararını gözeten, akılcı yaklaşımlar yerine, imam hatipli zihniyetiyle ve dogmatik ideolojik bir anlayışla yapılan yaklaşımların faturası tüm ekonomiye ve millete çıkacak maalesef.

Ne kadar uyardıysak da dinlemediler. Artık yapacak fazla bir şey görünmüyor.

Kendi düşen ağlamaz.

Kim bilir, her şerden, bir hayır çıkar diyenler, bir kez daha haklı çıkarlar.

Almanya'da muhteşem buluşma!

19 Ocak Pazar günü Almanya'nın Duisburg kentinde yapılan Milli Merkez Kuruluş Toplantısı tek kelimeyle muhteşemdi.

Gurbette yüreği vatan hasreti ile dolu olan, Atatürk Cumhuriyetinin kurucu değerlerine gönülden bağlı, yüzlerce yurttaşımızın coşkulu katılımıyla büyük bir toplantı gerçekleştirdik.

Böylece, yurtdışında çalışan ve yaşayan Türk yurttaşlarının çeşitli cemaat görünümlü odaklar, gayrı milli dernekler vb eliyle bölündüğü ve ayrıştığı kötü gidişata son verecek büyük bir adım atılmış oldu.

"Atatürk'te Birleştik" diyerek, bini aşkın Atatürkçü - Cumhuriyetçi yurtsever ve demokrat insan, Almanya'nın hemen her köşesinden geldiler. Belçika'dan, Hollanda'dan, Fransa'dan, Avusturya'dan dahi gelenler oldu ve bu büyük buluşmaya katıldılar.

Milli Merkez büyük bir boşluğu doldurdu, dağınıklığı önledi. Vatanseverler, Atatürkçüler ve millicilerin bir araya gelerek tanışmalarına ve kucaklaşmalarına ve demokratik büyük bir paydada birleşerek önemli bir demokratik güç olmalarına katkıda bulundu.

Toplantıya günlerce çalışarak hazırlanan, maddi - manevi fedakarlık yapan, tüm yurtsever Atatürkçü - Cumhuriyetçilere destek ve katkıları için gönül dolusu şükranlarımı sunuyorum.

Özellikle, büyük bir iyi niyetle, özveriyle, alçakgönülülükle bu demokratik kuvayı milliye hareketine ve toplantıya emek veren bazı isimlere şahsen teşekkür etmek isterim.

Sn. Bülent Demiral, Sn. Ali Çelik, Sn. Dursun Arı, Sn. Adnan Türkkan, Sn. Bülent Karabiber ile Ekin Derneğinin değerli Başkan ve yöneticilerine gönül dolusu teşekkürlerimi ve tebriklerimi özellikle iletmek istiyorum.

Nerede bir Türk varsa, orada muhakkak Mustafa Kemal'in askerleri vardır ve var olacaktır...