At eti tüketimi dünya genelinde ülkeler arasında büyük farklılıklar göstermektedir. Bazı toplumlarda kültürel bir miras ve sofraların vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilirken, bazılarında ise tüketimi ciddi şekilde kısıtlanmış, hatta tamamen yasaklanmıştır.
At eti tüketimi yüksek olan ülkeler, yalnızca iç pazarlarda değil, uluslararası pazarlarda da önemli bir etkiye sahiptir. Bu ülkeler, eti hem kendi vatandaşları için üretmekte hem de diğer ülkelere ihraç etmektedir.
Son yıllarda at eti ihracatı ve ithalatı artmıştır. Özellikle Kanada gibi ülkeler, Asya ve bazı Avrupa ülkelerine at eti ihracatında önemli bir konuma sahiptir. İşte global et tüketim verilerine göre dünyada en çok at ve eşek eti tüketilen ülkeler.
14) URUGUAY
13) HOLLANDA
12) JAPONYA
11) İSVİÇRE
10) KANADA
9) ARJANTİN
8) AVUSTRALYA
7) BREZİLYA
6) KIRGIZİSTAN
5) RUSYA
4) MEKSİKA
3) MOĞOLİSTAN
2) KAZAKİSTAN
1) ÇİN
VATANDAŞINA EŞEK ETİ YEDİREN ÜLKELER İSE ŞU ŞEKİLDE
HİNDİSTAN
BREZİLYA
SOMALİ
NİJERYA
TANZANYA
ÇAD
KENYA
MEKSİKA
MISIR
SUDAN
CEZAYİR
PAKİSTAN
ETİYOPYA
LESOTHO
ARJANTİN
BURKİNA FASO
MORİTANYA
SENEGAL
MALİ
NİJER