Sarımsak faydaları saymakla bitmez. Çok sayıda hastalığa iyi geldiği bilinen sarımsak tam bir doğal antibiyotiktir. Kokusu nedeniyle zaman zaman tüketilmek istenmese de doktorlar tüketilmesini tavsiye eder.
Sarımsaklık tarihi, eski Babil, Mısır ve Çin'de belgelenen kullanımıyla en az 5.000 yıla yayılır. Bugün Çin, kişi başına sarımsak tüketiminin yanı sıra sarımsak yetiştiriciliği ve ihracatında küresel liderdir.
2018 itibariyle pazarın yaklaşık yüzde 75'ine hakim. Dikkat çekici bir şekilde, Çin'deki bazı bireylerin bir seferde 12 karanfil tükettiği bilinmektedir; ortalama tüketim, kişi başına yılda 14.3 kg olarak bildirilmiştir.
Bazı ülkeler sarımsak tüketiminde önde geliyor. İşte dünyada en fazla sarımsak tüketilen ülkeler.
Çin
Kişi başı tüketim: 14.3 kg
Güney Kore
Kişi başı tüketim: 6.2
Bangladeş
Kişi başı tüketim: 2.6
Rusya
Kişi başı tüketim: 2.2
Endonezya
Kişi başı tüketim: 1.8
Brezilya
Kişi başı tüketim: 1.5
Hindistan
Kişi başı tüketim: 1.1