Hindistan cevizi, hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde sunduğu zenginlik ve lezzet derinliğiyle dünya mutfaklarının vazgeçilmez malzemelerinden biri haline geldi. 2025 TasteAtlas verilerine göre belirlenen listede, dünyanın dört bir yanından en yüksek puan alan 10 Hindistan Cevizi temelli yemek sıralandı.
Listenin zirvesinde, Hindistan cevizi sütü ve baharatlarla harmanlanarak hazırlanan ve dünyanın en lezzetli yemeklerinden biri olarak gösterilen Endonezya’nın Rendang’ı yer aldı. 4.5 puanla listenin en tepesine çıkan Rendang, yavaş pişirilmiş dana etiyle öne çıkıyor. İşte dünyanın en lezzetli Hindistan Cevizli yemekleri.
Rendang (Endonezya) – 4.5
Khao Soi (Tayland) – 4.5
Cassava Pone (Barbados) – 4.4
Peri Peri Chicken (Mozambik) – 4.3
Bombocado (Brezilya) – 4.3
Kue Putu (Endonezya) – 4.3
Bicol Express (Filipinler) – 4.3
Flan de Coco (Kolombiya) – 4.3
Coconut Rice (Kolombiya) – 4.2
Dadar Gulung (Endonezya) – 4.2