Buğday tüketim seviyelerini çeşitli faktörler etkileyebiliyor. Bunlar arasında tahılın yurt içinde yetiştirilip yetiştirilmediği ve işlenip işlenmediği, yerel mutfaktaki rolü ve ülkenin genel zenginliği yer alıyor.
Buğday aynı zamanda işlenmiş gıdalarda da önemli bir rol oynadığından, daha fazla işlenmiş gıda tüketen ülkelerde buğday tüketiminin daha yüksek olmasına yol açıyor.
En fazla buğday tüketilen ülkelerin hangileri olduğu merak ediliyordu. 2021 yılı verilerine göre, kişi başı en fazla buğday tüketen 10 ülke listelendi. Listede Türkiye de yer aldı.
İŞTE EN FAZLA BUĞDAY TÜKETEN 10 ÜLKE
1. Sırbistan
2021 yılında kişi başı tüketim: 214 kilo
2. Tunus
2021 yılında kişi başı tüketim: 201 kilo
3. Azerbaycan
2021 yılında kişi başı tüketim: 200 kilo
4. Karadağ
2021 yılında kişi başı tüketim: 190 kilo
5. Cezayir
2021 yılında kişi başı tüketim: 189 kilo
6. Fas
2021 yılında kişi başı tüketim: 182 kilo
7. Gürcistan
2021 yılında kişi başı tüketim: 172 kilo
8. TÜRKİYE
2021 yılında kişi başı tüketim: 160 KİLO
9. Özbekistan
2021 yılında kişi başı tüketim: 159 kilo
10. Tacikistan
2021 yılında kişi başı tüketim: 158 kilo