16 Mayıs 2024 Perşembe
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu besinler buzlukta zehir saçıyor! İşte doğru saklama yöntemleri...

Yazın yiyemediğiniz birçok şeyi kışın yemek istersiniz. Ancak hangi yiyeceklerin dondurucuya uygun olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. "Dondurulmaya uygun yiyecek yok mudur?" diye merak edenler için, dondurulmaya uygun olmayan bazı besinleri tanıtacağız.

Bu besinler buzlukta zehir saçıyor! İşte doğru saklama yöntemleri...
A+ A-

Etlerden sebzelere, meyvelerden baklagillere kadar pek çok farklı yiyeceği dondurucunuzda saklayabilir, böylece her zaman lezzetli tarifler oluşturabilirsiniz. Ancak dondurucuya koyduğunuz gıdalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun nedeni bazı yiyeceklerin dondurulduğunda lezzetini kaybetmesi veya besin değerini kaybetmesidir. Sağlıklı beslenme için dondurucuda saklanmaması gereken besinleri gelin hep birlikte ele alalım.

Bu besinler buzlukta zehir saçıyor!

Patates yumuşayabilir

Çiğ veya kızartılmış patatesler dondurucuya konulmamalıdır. Çiğ patatesler donmanın etkisi altında kristalleşmeye başlar. Patatesin çözülmesi, yapısındaki nemin açığa çıkmasına ve sert görünümünün kaybolmasına neden olur. Bu bilgiyi öğrendikten sonra patatesleri haşlayıp dondurucuya koymayı düşünebilirsiniz. Ancak dondurucu, patates kızartması veya diğer patates kızartmasının yerine iyi bir alternatif değildir. Dondurulmuş patates kızartması gibi sebzeleri yenilebilir hale getirmek için yeniden ısıtmak içerdikleri kanserojenleri artırabilir.

Yoğurdun kıvamı değişebilir

Buzdolabınızda çok yoğurt varsa bir kısmını dondurucuda saklayabilir ve yoğurt yemek istediğinizde çıkartabilirsiniz. Ancak bu noktada bilmeniz gereken çok önemli detaylar var. Yoğurt dondurucuya konulduğunda yapısı değişir. Taş kıvamında olan ve kaşık kaşık yenilen yoğurt, bir anda parçalı bir yapıya bürünebilir. Bu, yoğurdun hem tadını hem de görünümünü değiştirebilir. Süt ve süt ürünlerini dondurucuda saklarken bu gibi detaylara dikkat etmekte fayda var.

Bu besinler buzlukta zehir saçıyor! İşte doğru saklama yöntemleri... - Resim : 2

Yumurta yapısı zarar görebilir

Artan yumurtaları bozulmalarını önlemek için evinizdeki dondurucuya koymak iyi bir fikir gibi görünüyor. Ancak yumurta, yapısı gereği donmuş ortamlara uygun bir besin değildir. Yumurtalar aşırı soğuğa maruz kalırsa genleşerek patlayabilir. Bu durumda dondurucudan çıkarsanız dahi kullanamayabilirsiniz. Ayrıca yumurtalar çatlayabilir veya kırılabilir ve dondurucunuzun içini kirletebilir. Bozulmasın diye dondurucuya konulan yumurtalar kullanılamaz hale gelmesinin yanı sıra çevreye de zarar verebilir ve yumurtaların temizlenmesini gerektirebilir.

Kahvenin tadı değişebilir

Eğer bir kahve aşığıysanız, kahve stoklamak iyi bir fikirdir. Ancak dondurucuya konulan kahve farklı nem seviyelerine sahip bir ortamla karşılaşır. Kahvenin doğası gereği bu ortam doğru saklama koşullarına uygun değildir. Kahve dondurucudan çıkarıldıktan sonra lezzetini kaybetmiş olabilir. Ayrıca kahvenin kendine has aroması da kaybolabilir.

Buzdolabı