15 Mayıs 2024 Çarşamba
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Diyarbakır Bismil'de ne yenir, ne içilir? Diyarbakır Bismil'in en meşhur yemekleri...

Diyarbakır Bismil tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerin yemeklerini kendi damak zevkine uygun olarak birleştirmeyi ve günümüze taşımayı başarmıştır.

Diyarbakır Bismil'de ne yenir, ne içilir? Diyarbakır Bismil'in en meşhur yemekleri...
A+ A-

Diyarbakır'ın en büyük ilçelerinden biri olan Bismil, zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bölgenin verimli toprakları ve Dicle Nehri'nin bereketi sayesinde Bismil'de yetişen sebze ve meyveler, yerel mutfağın temelini oluşturur.

DİYARBAKIR BİSMİL'DE NE YENİR, NE İÇİLİR? DİYARBAKIR BİSMİL'İN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...

Meftune: Domates, patlıcan ve kabak gibi sebzelerin kıyma veya kuşbaşı etle birlikte pişirildiği bir yemektir.

Diyarbakır Bismil'de ne yenir, ne içilir? Diyarbakır Bismil'in en meşhur yemekleri... - Resim : 1
Tirşik: Domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin haşlanmış kuşbaşı etle birlikte pişirildiği bir yemektir.

Diyarbakır Bismil'de ne yenir, ne içilir? Diyarbakır Bismil'in en meşhur yemekleri... - Resim : 2
Keşkek: Dövülmüş buğday ve kemikli etten yapılan bir yemektir.
Gira (Bulgur Pilavı): Bulgur ve suyun birlikte pişirildiği bir yemektir.

Diyarbakır Bismil'de ne yenir, ne içilir? Diyarbakır Bismil'in en meşhur yemekleri... - Resim : 3
Mastave: Yoğurt ve sac ekmeği ile yapılan bir yemektir.

Meftune, Bismil'in en sevilen yemeklerinden biridir. Domates, patlıcan ve kabak ince ince doğrandıktan sonra kıyma veya kuşbaşı etle birlikte tencerede pişirilir. Bol miktarda sumaklı sos ve sarımsak ilave edilir. Meftune, genellikle sıcak servis edilir.

Tirşik, Bismil'in yöresel bir yemektir. Domates, biber ve patlıcan küçük parçalara ayrılarak bir kapta pişirilir. Önceden haşlanmış kuşbaşı et ve sarımsak eklenir. Tirşik, genellikle soğuk servis edilir.

Keşkek, Bismil'de yapılan geleneksel bir yemektir. Dövülmüş buğday ve kemikli et bir kapta birlikte pişirilir. Keşkek, genellikle özel günlerde yapılır.

Gira (Bulgur Pilavı), Bismil'de yapılan basit bir yemektir. Bulgur ve su bir tencerede birlikte pişirilir. Gira, genellikle et veya sebzelerle birlikte servis edilir.

Mastave, Bismil'de yapılan bir kahvaltılıktır. Yoğurt ve sac ekmeği birlikte servis edilir. Mastava, genellikle domates, biber ve maydanoz ile süslenir.

Bismil'e yolunuz düşerse, bu lezzetli yemekleri tatmadan dönmeyin.

Diyarbakır Bismil meşhur yemekler