Eğitim Teknolojileri Zirvesi tekrardan bir araya geliyor
Sunuculuğunu Bekir Aksoy’un yapacağı Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde, 2014 yılından beri bu yıl bir kez daha eğitim için bir araya geliyor
Eğitimin bugününü ve geleceğini takip eden eğitim kurumlarını, iş dünyasını ve medyayı bir araya getirmek, eğitim gündemine evrensel değerleri önceler biçimde yön verebilmek açısından çok önemli. Teknolojinin ve internetin son hızla şekillendirdiği günümüz dünyası için eğitimde teknolojiyi doğru konumlandırmak hem akademik birikim hem de vizyon gerektiriyor. Eğitim paydaşları bugünü yarına hazırlık olarak görüyor, bu anlamda fikirlerini buluşturuyor, paylaşıyor ve tartışıyor.
Bu yıl 5. kez Vizyon Koleji ana sponsorluğunda Bekir Aksoy’un sunuculuğunda yapılacak olan ETZ, 2014 yılından beri her sene Mart ayında eğitim dünyasını bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl yapılan #ETZ17’de “Sihre Yolculuk” temasıyla bin 500 kişi teknoloji ve eğitim üzerine paylaşımlarda bulunmuştu.
Eğitim Teknolojileri Zirvesi de (ETZ) bu fikirden yola çıkarak yapılan alanında öncü bir etkinlik.
Bu yıl “America’s Got Talent” yarışmasının finalisti dünyaca ünlü Light Balance grubunun da ağırlanacağı etkinlikte seyirciler led ışıklarla gerçekleştirilecek muhteşem bir dans gösterisi izleyecekler.
40 KİŞİLİK BİR EKİP ÇALIŞIYOR
Her yıl büyük emekle hazırlanan bu etkinlikler için gönüllü olarak çalışan 40 kişilik bir ekip var. Bu ekibin başında bulunan ETZ Koordinatörü Öğr. Gör. Işıl Boy Ergül zirvenin hedefini şöyle özetliyor; “Katılımcıları yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik gelişmelerden haberdar ederek onların bu alanlarda çeşitli uygulamalar deneyimlemelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak alanın yıldız konuşmacılarını ve sponsorlarını bir araya getirmek temel hedefimiz. Tabii bu hedef için, kendini tekrar etmeden, zaten yapılmışları örneklemeden özgün ve farklı içerikler peşinde koşuyoruz…”
Eğitim Teknolojilerinin ayrıntılarıyla konuşulduğu böyle bir zirveyi, mottosunu teknolojiyle yoğuran Vizyon Koleji ana sponsor olarak destekliyor.
Vizyon Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Arif Kazancı bu desteği şöyle özetledi; “Vizyon Koleji olarak bu sene üç eğitim konferansına sponsor olduk. Eğitim Teknolojierl Zirvesi'ne de ana sponsor olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Eğitimin dönüşümünde teknoji çok kritik bir role sahip. Bu kapsamda teknolojinin akıllı ve verimli kullanılması ve okullarımızın sınıflarını dünyaya açacak yeniliklerin öğretim süreçlerine de dahil edilmesi gerekmektedir. Bu amaca en iyi hizmet eden platformlardan biri olan ETZ, eğitim-öğretim süreçlerinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek bunu en güzel bir şekilde başarıyor.”
ROBOTİCS YARIŞMASI DA VAR
Yine etkinliğe sponsorluk desteği veren TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar Genel Müdür Yardımcısı İlker Uludağ ise etkinliğe olan desteklerindeki ana fikri şöyle özetledi; “Aslında hayali ve fikriyle geleceğin Elon Musk’ı olabilecek gençlerin kullanabileceği kadar kolay bir yazılımı, ETZ18 ile birlikte tüm liselerde kullanılan ve öğretilen bir yazılım olmasını sağlayıp, geleceğin tasarımcılarına erkenden dokunmak, onların yaratıcılıklarına ilham vermek istiyoruz. Onlara sadece bir bilgisayar ve yazılım ile hayal ettiğin her şeyi elle tutulan ürünlere dönüştürebildiklerini göstermek istiyoruz. ETZ18’e katılan öğretmen ve öğrencilere yazılımı ücretsiz olarak vererek, eğitimlerini ücretsiz karşılayacağız. Standımızda ABD başkanı Obama'nın büstü için kullanılan 3 boyutlu tarama ve 3 boyutlu yazıcı teknolojisini sergileyip, konuklarımızın aynı şekilde büstlerini hazırlayacağız. ETZ18 bünyesinde gerçekleşecek atölyemizde ise Türkiye’de ilk defa Regional etkinliği düzenlenecek First Robotics Yarışması için bir robot tasarımının nasıl yapıldığını anlatıp, katılımcılara gerekli eğitim ve yazılımları yine ücretsiz veriyor olacağız.”
İŞTE #ETZ18’DE YER ALACAK KONUŞMACILARDAN BAZILARI
Erol Bilecik (TÜSİAD Başkanı), Bilal Tırnakçı (MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü), Emin Çapa (Haberci), Abdülkadir Özbek (Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı), Cengiz Ultav (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, VESTEL Yönetim Kurulu Üyesi), Burak Aydın (Silver Spring Networks Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürü, TÜSİAD STEM Başkanı), Deniz Bayramoğlu (CNN Türk Gündem Özel Programının Yapımcısı ve Sunucusu), Prof. Dr. Cem Say (Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Müh. Bölümü Öğretim Üyesi), Oscar Stringer (Apple Eğitmeni), Prof. Dr. Kürşat Çağıltay (ODTÜ BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Şirin Karadeniz (Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı), Cem Arıtuluk (Vizyon Koleji CEO’su), Serkan Öztürk (Turkcell Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı), Uzm. Dr. Kerem Dündar (Nöro Sağlık Beyin Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Kurucusu), Ümit Sanlav (Medya ve İletişim Uzmanı Sosyal Medya Savaşları Kitabı Yazarı), Behçet Yavuz (Düşünür Koleji CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı), Uğur Gazanker (GEO Koleji CEO’su), Zeynep Dereli (TİNK Kolejlerinin Kurucusu), Ece Karaboncuk (Eğitim ve Eğitim'in Editörü, Tv Programı Yapımcısı ve Sunucusu), Müge Arda (Eğitim ve Eğitim'in Editörü, Tv Programı Yapımcısı ve Sunucusu), Yaprak Yapsan (Idecon Idea&Congress Kurucusu ve Direktörü) ve Prof. Dr. Uğur Batı (Reklamcı, Marka Danışmanı, Akademisyen ve Yazar).
#ETZ18 SUNUM, PANEL VE ATÖLYELERİNDE NELER VAR?
İşte ETZ18’deki sunumlardan bazıları: Eğitim Teknolojilerinin Geleceği Paneli, TÜSİAD Stem Paneli, Eğitim Teknolojileri, Girişimcilik ve İstihdam Paneli, Yabancı Dil Öğretiminde Teknoloji Paneli, ETZ AKADEMİ ile Eğitimde Dönüşüm Sunumu, Okullarda UbD Uygulama Süreci, Yaşanan Zorluklar ve Baş Etme Yolları Çalıştayı, Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı, Dijital Liderlik ve Sosyal Medyanın Gücü Sunumu, Eğitimde Robotik Uygulamaları Atölyesi, Öğretmenler için İnsan Odaklı Tasarım Atölyesi, Derin Öğrenme, Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka Atölyesi, Atık Maddelerle STEM Atölyesi, Eğitimciler ile Maker ve Blok Tabanlı Programlama Eğitimi Atölyesi, Endüstri 4.0’ın Eğitime Yansımaları Sunumu, Yüksek Öğrenimde Değişimin Yol Haritası Sunumu, Siber Zorbalığa Karşı Siber Empati Sunumu, Makine Öğrenmesi Çağında Öğrencilerini Öğrenen Öğreticiler Sunumu, Öğretmenler için Bilgi İşlemsel Düşünme Becerisi Sunumu, Eğitimde Sanal Gerçeklik Kullanımı Atölyesi, STEAM Temelli Maker Atölyesi ve Öğrenmenin Biyolojik Saati Sunumu.