21 Mayıs 2024 Salı
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Her derde deva üzümde verim arttı

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, Kilis'te 160 bin dekarda üzüm üretiminin yapıldığını belirtti.

Her derde deva üzümde verim arttı
A+ A-

Ekonomik getirisi yüksek "Kilis horoz karası" üzüm başta olmak üzere urum, dökülgen üzüm çeşitlerinin yetiştiğini anlatan Özdemir, üzümün olgunlaşmasıyla önümüzdeki günlerde çiftçilerin hasada başlayacaklarını belirtti. Özdemir, şöyle konuştu: "Bu sene doğal afet dediğimiz kuraklık ve dört beş köyde yoğun yağan doluya rağmen rekoltemiz yüksek. Beklentimiz 50 bin ton. İçerisinde yüksek derecede kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir gibi birçok besin elementi içermesinden dolayı her derde deva diyebiliriz. Özellikle yaşlılarımız kuru üzümü daha çok tüketiyor. Soğuk iklim bölgeleri daha çok tüketiyor."

Kilis Ziraat Odası kilis horoz karası