12 Mayıs 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hürrem Sultan'ın en sevdiği yemek ortaya çıktı! Özel olarak pişirilirdi...

Hürrem Sultan'ın en çok sevdiği yemek merak ediliyordu. Hürrem Sultan'ın en sevdiği yemeğin bıldırcın dolması olduğu ortaya çıktı. Peki bıldırcın dolması nasıl yapılır? Bıldırcın dolması malzemeleri neler?

Hürrem Sultan'ın en sevdiği yemek ortaya çıktı! Özel olarak pişirilirdi...

Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan'ın politik zekası ve güzelliğinin yanı sıra, beslenme şekli de yüzyıllarca dikkatleri çekti. 16. yüzyılda yaşamış Osmanlı tarihçisi Mustafa Âlî, Hürrem Sultan’ın en sevdiği yemek olan bıldırcın dolmasını öylesine çok sevdiğini anlatır ki, sarayda bıldırcın yetiştirilmesi için özel bir bölüm kurulduğunu söyler. Peki Hürrem Sultan'ın en çok sevdiği yemek olan bıldırcın dolması nasıl yapılır? İşte bıldırcın dolması tarifi...

HÜRREM SULTAN'IN EN SEVDİĞİ YEMEKTİ

BILDIRCIN DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER

Hürrem Sultan'ın en sevdiği yemek ortaya çıktı! Özel olarak pişirilirdi...

4 adet bıldırcın
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
1 su bardağı badem
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bıldırcınların içlerini temizleyin.
Pirinç, kuru üzüm, soğan ve bademleri ince ince doğrayın.
Bir tavada sıvı yağ ile birlikte kavurun.
Kavrulan harcı bıldırcınların içine doldurun.
Dolu bıldırcınları bir tencereye yerleştirin.
Üzerine su ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Bıldırcınlar piştikten sonra servis yapın.

Tarif