20 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Meksikalı ustası gerçek tarifi paylaştı! 10 dakikada Jalapeno turşusu tarifi

Jalapeno turşusu, turşular arasında kıvamını tutturması en zor olan turşulardan biridir. Jalapeno turşusunun gerçek tarifini Meksikalı ustasından öğrendik İşte 10 dakikada Jalapeno turşusu tarifi...

Meksikalı ustası gerçek tarifi paylaştı! 10 dakikada Jalapeno turşusu tarifi

Çıtır çıtır, keskin acı ve tatlı lezzetiyle jalapeno turşusunun 10 dakikadan kısa sürede hazır olduğuna inanabiliyor musunuz? Meksikalı ustası Layla'dan aldığımız şipşak jalapeno turşusu tarifini denedikten sonra, bir daha asla kavanoz jalapenolara geri dönmeyeceksiniz!

10 DAKİKADA JALAPENO TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

Meksikalı ustası gerçek tarifi paylaştı! 10 dakikada Jalapeno turşusu tarifi

1 su bardağı beyaz sirke
1 su bardağı su
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
7-8 jalapeno biberi, ince dilimlenmiş

HAZIRLANIŞI

1. Sirke, su, sarımsak, şeker ve tuzu orta boy bir tencerede karıştırın ve kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte karıştırın.
2. Kaynayan tencerenin içine Jalapeno dilimlerini ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
3. En az 8 dakika bekletin, ardından jalapenoları tencereden bir kavanoza koymak için maşa kullanın. Hazırladığınız jalapeno suyunu kavanoza doldurabilirsiniz.

Turşu Meksika jalapeno turşusu