Gelenesel lezzetlerimizden olan turşuyu kurarken, limon mu sirke mi sorusu arasında kalıyorduk. Meğer ne limona ne de sirkeye hiç gerek yokmuş. Bir çay bardağı zeytinyağı ile kurulan turşu, turşunun en lezzetli hali olarak biliniyor. İşte detaylar...
Biber turşusu yaparken genellikle gözden kaçan lezzet ayrıntısını, Yıldız Öz Samaha paylaştı. Usta şefe göre, biber turşusuna sadece bir adet kereviz yaprağı eklemek biber turşusunun lezzetini arşa çıkarıyor.
BİBER TURŞUSU PÜF NOKTASI
Kış aylarında tüketebileceğiniz en lezzetli turşulardan biri olan Köz kırmızı biber turşusu, uzun süre muhafaza edebileceğiniz bir turşudur. Lezzeti aynı kalan ve 2 yıl tüketebileceğiniz köz biber turşusu için tarifimize göz atın.
KÖZ KIRMIZI BİBER TURŞUSU
Salatalık turşusu yapmak oldukça kolay olsa da, bazen salatalık turşuları eriyip yumuşayabilir. Erimeyen ve aylarca taş gibi kalan salatalık turşuları için dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır.
SALATALIK TURŞUSU TARİFİ