12 Mayıs 2024 Pazar
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu tarif fırıncıları kızdıracak! Tek hamurdan 8 adet çıkıyor: İşte somun ekmek tarifi...

Ekmeğe gelen zamların ardından kara kara düşünen vatandaşlar, ekmek tarifleri araştırmaya başlamıştı. Tek bir hamurdan tam 8 adet somun ekmek çıkaran az malzemeli ekmek tarifini sizin için derledik. İşte fırıncıları kızdıracak somun ekmek tarifi...

Somun ekmek nasıl yapılır? Somun ekmek tarifi tam ölçü?

Somun ekmeğe gelen zamların ardından, Ramazan ayının da yaklaşmasıyla vatandaşlar kara kara düşünmeye başlamıştı. Somun ekmeğin bolca tüketildiği evlerde, somun ekmek tarifleri araştırılmaya başlandı. Somun ekmeğin her evde olan malzemelerle ve tek bir hamurla yapılabildiği ortaya çıktı. Üstelik az malzemeyle tam 8 adet somun ekmek hazırlanabiliyor. Fırıncıları kızdıracak tam ölçü tarifi sizin için derledik. İşte somun ekmek tarifi...

SOMUN EKMEK TARİFİ

Malzemeler

Bu tarif fırıncıları kızdıracak! Tek hamurdan 8 adet çıkıyor İşte somun ekmek tarifi...

2 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su (400 ml)
4.5 su bardağı un (550 g)
2 tatlı kaşığı tuz
Yoğurt (üzeri için)

Hazırlanışı

Öncelikle mayanın çözünmesi için uygun bir kaba ılık su alın ve üzerine kuru maya ve şekeri ekleyerek karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 8-10 dakika beklemek yeterli.

Yoğurma kabının içerisine un ekleyin ve üzerine tuzu ekleyerek ortasını çukur şeklinde açın.

Maya ve şekerli karışımı unun ortasındaki çukura boşaltın ve hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça elinize yapışan yumuşak hamuru elinizi ıslatarak toparlayabilirsiniz.

Yoğurma işleminin sonunda hamurun üzerini kapatın ve bir bez ile sararak 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Bu tarif fırıncıları kızdıracak! Tek hamurdan 8 adet çıkıyor İşte somun ekmek tarifi...

Hamur mayalandıktan sonra elinizi ıslatarak havasını alın ve un serptiğiniz tezgaha alarak tekrardan yoğurun.

Hamuru 8 eşit parçaya bölerek beze haline getirin ve ekmek şekli verin. 8 adet hamura ekmek şekli verdikten sonra 15 dakika daha üzerini kapatarak bekletin.

Tepsiye yerleştirdiğiniz ekmeğinizin üzerine çırpılmış yoğurt sürün.

Keskin bir bıçak yardımı ile üzerine kesik attıktan sonra, önceden ısıtılmış 230 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın.

Az malzemeyle tam 8 adet evde hazırlanmış somun ekmeğiniz hazır. Şimdiden afiyet olsun!

ekmek Tarif