13 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tam ölçülü irmik helvasının sırrı ortaya çıktı! Bir yemek kaşığı eklerseniz...

İrmik Helvası'nın sır gibi saklanan püf noktası ortaya çıktı. Tam ölçülü irmik helvası yapmak isteyenler mutlaka o malzemeyi ekliyor. Peki o malzeme hangisi? İşte tam ölçülü irmik helvası tarifi...

Tam ölçülü irmik helvası nasıl yapılır? İrmik helvasına un eklenir mi?

Sofraların en çok sevilen şerbetli tatlılarından olan irmik helvası, ölçüsü tutturulamadığında yenilmez bir kıvama sahip olabiliyor. irmik helvasına kıvamını veren o malzemenin sırrı çözüldü. Tam ölçülü irmik helvası yapmak isteyenler, o malzemeyi helvanın içine mutlaka ekliyor. O malzemenin ise bir yemek kaşığı un olduğu ortaya çıktı. Bir yemek kaşığı un eklenen irmik helvası, kıvamına ve lezzetine kavuşuyor. İşte tam ölçülü irmik helvası tarifi...

TAM ÖLÇÜLÜ İRMİK HELVASI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt

Tam ölçülü İrmik Helvası'nın sırrı ortaya çıktı! Bir yemek kaşığı eklerseniz...
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un

Servisi İçin:

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.

Yağ eridikten sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu da ekleyerek kavurmaya başlayın. Kısık ateşte 20 dakika kavurun.

İrmik helvasına eklenen bir yemek kaşığı un, helvanın dağılmamasını sağlayacak ve tam kıvamını yakalamasına yardımcı olacak.

Şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Tam ölçülü İrmik Helvası'nın sırrı ortaya çıktı! Bir yemek kaşığı eklerseniz...

İrmik ve un iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik helvasını sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

İrmik helvası hazır! Afiyet olsun!

Tarif