13 Mayıs 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İftara 1 saat kala hazırlanır! İşte kolay ve tam ölçülü Mercimek Çorbası tarifi...

İftar sofralarından eksik olmayan Mercimek Çorbası için kolay ve tam ölçülü bir tarif aranıyordu. Peki Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Mercimek Çorbası tarifi nasıl hazırlanır? İşte Mercimek Çorbası tarifi...

Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Mercimek Çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan Mercimek Çorbası, pek çok ev hanımı tarafından lezzetli bir şekilde hazırlanıyor. Ancak kimi zaman kıvamı tutturulamayan Mercimek Çorbası için hem kolay hem de tam ölçülü bir tarif aranıyordu. Peki Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Mercimek Çorbası tarifi nasıl hazırlanır? İşte kolay ve tam ölçülü Mercimek Çorbası tarifi...

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

İftara 1 saat kala hazırlanır! İşte kolay ve tam ölçülü Mercimek Çorbası tarifi...

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber
2 litre tavuk suyu (sıcak)
2 tatlı kaşığı tereyağı (soğuk)

HAZIRLANIŞI

Mercimekleri soğuk suda ovalayarak yıkayın. Bu işlemi yaparken mercimekleri kırmamaya özen gösterin ve su berraklaşana kadar devam edin. Yıkanan mercimekleri süzgeçte bekletin.
Derin bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı karışımında unu kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
Tencereye süzülmüş mercimekleri ekleyin ve yüksek ateşte mercimekler aşırı ısınana kadar kavurun.

İftara 1 saat kala hazırlanır! İşte kolay ve tam ölçülü Mercimek Çorbası tarifi...
Soğanın kabuğunu soyun ve bütün olarak tencereye koyun, baharatları da ekleyip sıcak tavuk suyunu dökün. Çorba kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısın.
Mercimekler yumuşak ve rahatça dağılan bir hal alınca soğanı çıkarın ve çorbayı süzgeçten geçirin. Bu işlemi yaparken spatula kullanabilirsiniz.
Süzülen çorbayı tekrar tencereye aktarın ve içine soğuk tereyağı koyup kepçeyle havalandırarak kısık ateşte 1 taşım kaynatın.
Süzme mercimek çorbasını biberli yağ ve limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif iftar