03 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarımsal üretimi planlama çabası

Tarımsal Üretimin Planlanması kapsamında, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, Tarım ve Orman Bakanlığı merkez birimleri ile İzmir ilindeki taşra birimleri bir araya geldi.

Tarımsal üretimi planlama çabası
A+ A-
AYDINLIK EGE

Tarımsal Üretim Planlama toplantısına; Tarım ve Orman Bakanlığı merkez biriminden Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz’ın başkanlığında ülkemizin üretim odaklı kalkınma hedefleri çerçevesinde ortaya çıkan Tarımsal Üretim Planlama, İzmir'de hayata geçmeye başlıyor. Aralarında Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı, Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı, Tarım Havzaları Daire Başkanı gibi yetkili ve ilgili kesimlerin katıldığı toplantıda Tarımsal Üretim Planlamanın ayrıtnıları ele alındı. Toplantıya, 30 İlçe Müdürü ve Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı en fazla kuruluşunun yer aldığı İzmir’de tüm Bakanlık Kuruluş Müdürleri katılım sağladı.

ARZ TALEP DENGESİ SAĞLANMALI

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, açılış konuşmasında; hem ülke genelinde hem de İzmir nezdinde tarımsal üretim planlama ile arz talep dengesinin sağlanarak, üreticinin korunup güçleneceğini vurguladı. Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın; ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacağına dikkat çekti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz ise tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanmasının üretim odaklı kalkınma girişimiyle devam edeceğinin altını çizdi.

PANDEMİ SÜRECİ ETKİSİ

Pandemi sürecinde gıda ve tarımın önemininbir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan konuşmacılar, “Dünya toplumlarını gelecekte etkileyecek en büyük korku beslenme ve gıda arz korkusu olacaktır. Bu durum gıda arz güvenliğini temin etmek için doğal kaynakların optimum kullanımını sağlayacak etkin bir planlama sürecini zorunlu hale getirmiştir. Bu kapsamda bakanlık politikalarımıza bağlı olarak bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminde kayıtlılık, kalite, verimlilik, yatırım ve sürdürülebilirlik olmak üzere beş eksen üzerinde şekillendirilmektedir” denildi.

İzmir Tarım Üretim Tarım ve Orman Bakanlığı