Turizm ve gastronomi dünyası, Antalya’da düzenlenecek olan 'Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT' kapsamında bir araya gelecek. Beşinci kez gerçekleştirilecek zirve, 1-2 Şubat tarihleri arasında NEST Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak.
GastronomiTürkiye’ye yılda 200 milyon avro kazandıran golf turizmi, kongre turizmi ile birlikte deniz, kum, güneş turizmini 12 aya yayma fırsatı veriyor. Sektörün sıkıntılarını sıralayan turizmci; girdi maliyetlerindeki artışın ve döviz kurundaki yatay seyrin izlemesinin mücadeleyi zorlaştırdığını söyledi
AntalyaSinciang’da ilk durağımız Urumçi’deki İpek Yolu Dağ Tesisi. Burası, kayak turizminde bölgenin göz bebeği. Yatırımlar ve planlı ekonominin katkılarıyla terörden temizlenen bölgeyi görünce, Aykut Töleğen ağabeyimizle 'Hakkari’ye de aynı modeli uygulamalıyız.' dedik
ÇinMakina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, su kaynaklarının tükenme riskiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu. Günden güne artan endüstriyel üretim, hızlı nüfus artışı, şehirleşme, tarım ve turizmde kontrolsüz su kullanımı gibi etkenlerin risk oluşturduğunu aktardı
AntalyaUludağ'daki bir otelin restoranında satılan çorba, geçen sene 500 TL fiyatı ile gündeme gelmişti. Aynı çorba yeni fiyatı ile bir kez daha konuşulmaya başlandı. işletme müdürü Süleyman Güngör, 'Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba' dedi.
UludağEkonomi gazetecileriyle bir araya gelerek yeni yatırımları hakkında bilgi veren Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, sektörde nitelikli personel kaybına dikkat çekerek 'Körfez ülkeleri turizmde o kadar büyük yatırımlar yapıyorlar ki personel kaybetmeye başladık' dedi
otelUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yat turizmi ve liman çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Uraloğlu, 2002 yılında 41 olan yat limanı sayısını son açtıkları 330 yat kapasiteli İzmir Yeni Foça Yat Limanı ile 63’e çıkardıklarını dile getirdi
Abdulkadir Uraloğlu