Askeri okullar yeniden açılmalı

" Bu sebeple polis okullarının suçlu gibi görünüp kapatılması ve halen açılmaması emniyet güçlerimizin ve devletimizin geleceği açısından ciddi bir sıkıntıdır. "

MİLLİ HÜKÜMET PROGRAMINI DERİNLEŞTİRİYORUZ - 13

Mustafa Özgen - Emekli Emniyet Müdürü

Cemaat yapılanması gibi yapıların sadece emniyetin içerisine sızmadığı devletin her birimine sızdığı görülüyor. Bu sebeple polis okullarının suçlu gibi görünüp kapatılması ve halen açılmaması emniyet güçlerimizin ve devletimizin geleceği açısından ciddi bir sıkıntıdır. Bu okullarda verilen eğitim ve öğretimin kalitesi gerçekten çok iyidir. Çok başarılıdır ve devletin ihtiyacı olan bilgili, donanımlı, eğitimli emniyet personeli yetiştirir. Polis okullarının ve Askeri okulların yeniden ve daha güçlü şekilde kısa zamanda devletimizin bekası için tekrar açılması gerekiyor.

İSTİHBARATA ÖNEM VERMELİYİZ

Devletimizin istihbarat teşkilatlarına ciddi anlamda önem vermesi gerekiyor. Devletin içerde ve dışarda yapılan tüm faaliyetlerden haberinin olması gerekiyor. Milli Güvenlik Kurulu’nun yapısının eski haline dönmesi gerekiyor. Milli Güvenlik Kurulu’nun yapısının değiştirmesini isteyen, kozmik odalara girenler FETÖ’cülerdi. FETÖ’nün vermiş olduğu bu tahribatların düzeltilmesi ve eski haline getirilmesi gerekiyor.

DEVLETİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Devlet olabilmemiz için Emniyetin, Silahlı Kuvvetlerin, İstihbarat teşkilatlarının koordineli biçimde hareket etmesi, eski şekline ve gücüne dönmesi gerekiyor. Devletin güvenlik güçlerine güvenmesi ve onları kurumsal olarak daha çok güçlendirmesi gerekiyor. Güvenlik güçlerinin zayıf olduğu ülkelerde devlet otoritesi nasıl sağlanacaktır? Sağlanamayacaktır, yani başımızda bunun çokça örnekleri var. Bu örneklerden ders çıkartmamız ve devlet kurumlarını kurumsal olarak daha çok güçlendirmemiz gerekiyor. Vatan savunmasında liyakatin ve milli bilincin aşılanması gerekiyor.

BÖLGEDE SEFERBERLİK

Terörü bitirmek için bölgedeki erkeklerin geçici süreliğine, ikinci bir emre kadar silah altına alınması gereklidir. Bu şekilde terörle mücadele hızlanmış, insan kaynağının önüne geçilmiş ve kararlı hareket edilmiş olabilir.

Sonraki Haber