Son Yazıları

Atatürk tüccarlığı

Halk TV’nin eski bir çalışanı Atatürk baskılı bardak, tişört vs. satarak köşeyi dönen sözde gazetecileri ifşa etti. Adamlar “Atatürk satarak” topladıkları paralarla bildiğin vurgun vurmuşlar.

Atatürk ticareti son yılların en gözde işlerinden biri. Bazı cemaatlerin-tarikatların din tüccarlığından bile karlı. Çünkü düzenli gelir sahibi şehirli orta sınıfa hitap ediyor. “AKP şeriatı getirecek” mavalı ile uyutulan “okumuş” kesim, şeriat gelmesin diye bardak satın alıyor! Sonra o bardağı satanlar eski çamlardan kendilerine villalar yaptırıyor! Villaların çatısında Atatürk yazmıyor, o sadece keriz ayıklarken gerekiyor.

Yazının Devamı

Döner partisi ve ters kelepçe

Patiswiss adlı şirketin sahibinin bir müşteri şikayetine verdiği yanıt gündemi salladı. Nasıl sallamasın? Patron kadın, tek suçu “falan parti numaralı çikolatanızda küf çıktı” demek olan müşteriye bir kamyon hakaret ve tehdit ile yanıt veriyor. Koskoca “CEO’da” öyle bir üslup var ki Sulukule’deki mahalle kavgalarını gölgede bırakır.

“Yüksek tahsilli CEO’nun mesajında imla hatası mı daha çok yoksa hezeyan mı” diye sorarken, bu kez de hakkındaki tuhaflıklar konuşulmaya başladı. Şirket, nasıl olmuşsa olmuş, üç beş yıl içinde bir tepsi kekten Türkiye’nin en büyük çikolata fabrikasına dönüşmüştü! Çalışanların anlattıkları ise gerçekten korkunçtu. Yasal hakların kullanımına tahammülü olmayan patron Hanım, şirketini deyim yerinde ise “kocasının çiftliği” gibi yönetiyordu.

Yazının Devamı

Bu kızlar neden babasız?

35 yıl boyunca kimsesiz yaşamış bir insanın öz babasını bulmak için gösterdiği çaba ile alay etmek, “benim sağlıklı bir cinsel hayatım var” diyerek kıkırdamak için ne düzeyde bir kötülük gerekir?

O kıkırdamalara şuh kahkahalar ile eşlik edip, “ay ilahi evet teke gibi adamsın senin şeyinin hesabını mı tutacağız” diyebilmek için ne tür bir kalpsizlikle yoğrulmuş olmak gerekir?

Yazının Devamı

Fahiş fiyatta iş halka kaldı

Son iki yılda sayısız kere yazdım, dile getirdim. “Türkiye’de bir fahiş fiyat sorunu var. Temel tüketim maddelerinin, lokantaların, kahvelerin, otellerin Avrupa’dan bile pahalı olmasının bir mantığı yok. Avrupa’da girdi maliyetleri daha yüksek ama fiyatlar daha ucuz. Bunun tek izahı var, satıcılar fahiş fiyatlama yapıyorlar” dedim.

Maalesef iktidar, fahiş fiyatlarla mücadeleyi başaramadı. Bunun sonuçlarını da 31 Mart seçimlerinde acı biçimde gördü. İnsanların asıl talebi kendilerine daha çok para verilmesi değil fahiş fiyatların kontrol edilmesiydi.

Yazının Devamı

Herkesin ihtiyacı ıstakoz!

Zenginlere mahsus “kitsch” yaşam tarzını da sevmiyorum, gösterişi de. İnsanın yiyip içtiğini, giyinip kuşandığını veya malını mülkünü sergilemesini de hiç doğru buluyorum. Ancak şu ıstakoz konusunda işin tadı gerçekten kaçtı.

Bir milletvekilinin yediği ıstakozdan siyasi analiz veya ideolojik sonuç çıkartmaya çalışmak, bana aşırı derecede zorlama geliyor. Bazı arkadaşlar nerdeyse, “Ak Parti seçimi ıstakozlar yüzünden kaybetti” diyecek!

Yazının Devamı

Çok güzelsin ama, kimse seni sevmiyor

Bu bayram Bursa’dan Balıkesir’e oradan İzmir’e kadar köy köy gezme imkanım oldu. Tarife gelmeyecek kadar güzel manzaralar gördüm, yaşadığım ülkeye bir kez daha aşık oldum.

Türkiye’nin her mevsimi güzel ama, baharın yeri bir başka. Çünkü bahar, geçiş mevsimi ve Türkiye de bir geçiş coğrafyası. Yani çeşitliliğin üzerine bir kat daha renklilik ve çeşitlilik biniyor.

Yazının Devamı

CHP ve İBB’de rüşvetin ‘en tepe yöneticisi’ kim?

İnsan gerçekten hazmetmekte zorlanıyor. Evine ekmek götürmeye çalışan 29 emekçi bir bodrum katının dehlizlerinde yanarak zehirlenerek yaşama veda etti. Kimi demir ustası, kimi marangoz, kimi hamal… Aralarında henüz çocuk yaşında olanlar bile vardı. Heyhat, bayramı görmeleri nasip olmadı…

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi lüks gece kulüpleri ile ünlü. Kulüp dediğimize bakmayın, fuhşun uyuşturucunun kol gezdiği beşinci sınıf batakhanelerden söz ediyoruz, farkları zenginlere hizmet etmeleri, pahalı olmaları. Zenginlere hizmet ettikleri için de dokunulmazlıkları var. Ne polis görüyor buralarda dönen dolapları, ne zabıta, ne maliye…

Yazının Devamı

Ne tükürükmüş be!

“PKK sizi tükürüğü ile boğar” diyen adam kazandı.

Yasalar göre aday olması bile mümkün değil ama, oluyor… Mahkemeler, seçim kurulları PKK tükürükçüsüne çalışıyor… En son YSK da mühür senin kardeşim istediğin gibi tükür diyor.

Yazının Devamı

Ekonomiyi aldılar, şimdi Erdoğan’ı istiyorlar

Ortada çok tuhaf bir durum var. Herkes AK Parti’nin seçim yenilgisinin temel sebebinin ekonomi olduğunda hem fikir. Ama hiç kimse bu ekonomi politikasına toz kondurmuyor. Ne AK Parti öz eleştiri yaparken ne de muhalefet AK Parti’yi eleştirirken mevcut ekonomi politikasına dair tek söz ediyor!

AK Parti yönetimi eleştiriliyor, AK Parti teşkilatları eleştiriliyor, başkan adayları eleştiriliyor, kampanyalar eleştiriliyor, Hakan Ural bile eleştiriliyor ama ekonomi politikası dokunulmazlığını koruyor! Nedir acaba bu “zengin-sever politikayı böylesine dokunulmaz kılan? Halbuki yaşanan, halkın aylardır gırtlağa gelen geçim sıkıntısına verdiği tepkiden başka bir şey değil. Peki neden hiç o sıkıntının asıl sebebini, ekonomi programını konuşmuyoruz?

Yazının Devamı

Kurtların ve kuzuların seçimi

Demokrasi, iki kurt ve bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini oylamasıdır.

Bu söz kime ait bilmiyorum ama, Batı tipi çağdaş demokrasiyi çok güzel tarif ediyor. Tabii ki oy verenlerin çoğu kuzular ama kanunlar kurt kanunu.

Yazının Devamı

‘Atatürkçülerin’ Meryem Ana ile imtihanı

Kübra Acar. Kendi halinde bir genç kadın. Umreye gitmeye karar vermiş. Normalde başı açık biri ama, Mekke’yi ziyaretinde -herkes gibi- o da örtünmüş. Çok önemsediği bu ana dair bir videoyu “Rabbim herkese nasip etsin” diyerek sosyal medya hesabından paylaşmış.

Kübra Hanım, videoda diğer hanımlar ile beraber bazı mekanları gezerken görülüyor. Boynunda da turizm acentesinin verdiği bir yaka kartı asılı. Çevresindekilerden tek farkı beyaz bir elbise giymiş olması.

Yazının Devamı

Bugün Belçika, yarın İstanbul

Belçika’daki görüntüleri izlediniz. PKK yandaşlarının örgüt paçavraları ile başlattıkları yürüyüşler, bir iki gün içinde Türklere yönelik faşist bir saldırı dalgasına dönüştü. Sosyal medya üzerinden örgütlenen PKK’lı çeteler, ellerinde silahlar ve yangın bombaları ile Türklerin yoğun olarak yaşadığı mahalleleri bastılar. Dükkanları, kahvehaneleri, işyerlerini kundakladılar, otomobilleri yaktılar, evleri taşladılar.

Türk aileler evlerinde endişe içinde polisin gelmesini beklediler. Ancak Belçika polisi saatlerce süren olaylara müdahale etmedi. Saldırganlar ellerini kollarını sallayarak geldikleri yerlere döndüler.

Yazının Devamı

Herkes bir gün ‘Türkiyeli solu’ tadacaktır

“Türkiyeli sol” TİP’in başkanı canlı yayına bağlanmış Hatay adayları Gökhan Zan’ı neden diskalifiye ettiklerini anlatıyor. Anlatıyor dediğimize bakmayın, tam bir karnından konuşma, tam bir eveleme geveleme…

Söylediklerine inanacak olursanız, sol zübüklerin yeni karargahı TİP, ilkeleri gereği Zan’ın adaylığını geri çekmiş…

Yazının Devamı

Gördüğüm en ahlaksız kampanya

Yeniden Refah Partisi’nin Fatih adayının afişinde “ahlak yoksa düzensiz göç vardır” yazıyor. Görselde de Akdeniz’de binlerce insana mezar olmuş göçmen botlarından biri ve içinde sakallı amcalar, baş örtülü teyzeler, çocuklar var. Üşenmemiş animasyonu da çekmişler. Bu insanları tek tek koliye koyup kargoya veriyorlar….

Açık söyleyeyim, hayatımda gördüğüm en ahlaksız, en mide bulandırıcı seçim kampanyası bu. Göçmenlere karşı olmaktan öte, onları insan olmayan aşağı varlıklar olarak niteliyor. Yetmiyor, bir de onları ahlaksızlığın kaynağı olarak gösteriyor!

Yazının Devamı

Üç cana kıyana ödül gibi ceza

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sağ olsunlar, bizzat bilgilendirdiler: Özçelik ailesinden üç kişiyi öldüren Emrah Serbes, üç yıl hapis yattıktan sonra dışarı salınmış.

Önce korona virüs tedbirleri sebebi ile bırakılmış, sonra Bakırköy 2. İnfaz Hakimliğinin kararı ile 8 Haziran 2021 tarihinde denetimli serbestlik kapsamında tamamen salıverilmiş. Şu anda imza vererek dışarıda ama, hiç merak etmeyin iki ay sonra o zorunluluk da ortadan kalkacak. Bir ailenin yaşamını söndüren şımarık züppe, mutlak özgürlüğün keyfini çıkaracak.

Yazının Devamı

AK Parti seçimi kazanmak istemiyor mu?

Bir grup esnaf ve iş insanı ile beraber oturuyoruz. Hepsi kredi taksitlerini ödeyememekten, para bulamamaktan şikayetçi.

On gün önce getirilen teminat şartları sebebi ile bankalardan yeni kredi almak neredeyse imkansız hale gelmiş. Daha doğrusu, kendilerine konulan ağır teminat koşulları sebebi ile bankalar para veremez hale gelmişler.

Yazının Devamı