Son Yazıları

Terliğin altında kalanlar

Metin Uca tweet atmış. Fotoğrafta Ankara’ya gelen Taliban heyeti var. Yazı kısmı şöyle: “Ortaokul yıllarımızda biyoloji dersinde ‘terliksi hayvan’ ı neden detaylı anlattıklarını şimdi daha iyi anlıyorum”. Cümlenin sonuna noktayı ben koydum, diğer imla hataları da Uca’ya ait.

Bir fotoğrafta ilk neye bakarsınız? Ben önce bir genel duruşa bakarım. Sonra fotoğrafın izin verdiği kadarıyla bakışlara. Kalanına baksam da aklımda pek kalmaz; ayağındaki, saçı başı, kıyafeti…

Yazının Devamı

Devlette Gladyo siyasette HDP

16 Temmuz 2016 sabahını büyük bir iç rahatlığıyla karşılamıştık. Türk Ordusu, Gladyo’yu ezmişti. 60 yıldır bünyeyi kemiren kanserden nihayet kurtuluyorduk. Neredeyse içtiğimiz sudaki mikroptan bile sorumlu olan bir düşman artık etkisizdi. O gün Türkiye, ABD’nin devletler içine yerleştirdiği çelik çekirdeği yok eden tek ülke olarak tarihe yazıldı. Vatan Partisi’nin 50 yıllık tarihinin omurgasını oluşturan mücadele, zaferle sonuçlandı. Rahatlamak hakkımızdı.

ABD için darbe ne kadar ağırsa, ülkemiz için de kazanç o kadardı. En başta; Mehmetçiğimiz, polisimiz ve yargımız arkadan vurulma tehlikesi olmadan savaşabilecekti. Sonuç, zafer üstüne zaferdir.

Yazının Devamı

HDP kapatılırsa ne olur?

Başlıktaki soruya döneceğiz, ama önce başka bir duruma bakalım.

Analizcilerin zihninde daha kapsamlı bir soru var. Bu ABD ne yapıyor?

Yazının Devamı

Emin Çölaşan ağlatısı

Güzel bir karşılık, trajedi için. Acıklı, ağlanacak durumlardan söz ediyoruz. Olaya tam oturuyor…

Aydınlar için iki seçenek var. Gençlik çağının fikirleri var ve bu fikirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Yoksa düşünce düzeyinde kalıp beyin yakacak. O zaman seçeneklerden birinin kabulü kaçınılmaz.

Yazının Devamı

'Ölene kadar Aydınlıkçıyım' safsatası

Başlıktaki ifadenin tamamı şöyle: “Vatan Partisi’nden istifa ettim ama ölene kadar Aydınlıkçıyım”.

“Mezar taşıma Aydınlıkçıydı yazın” diyeni de duyduk. Bu gösterişçiliği biraz eşeleyelim…

Yazının Devamı

'Satılık ordu'yu aklamak generale kaldı

E. Tümgeneral Ahmet Yavuz, Altay tankı üzerine bir yazı yazdı. Ben general değilim, hatta asker de değilim. Ama yazıyı okudukça çok hayıflandım. Benim bildiklerimi bile bilmediğini gördüm.

Yavuz, Altay için şöyle diyor: “İkinci ihale 2017’de sonuçlandı. İkinci ihalede en düşük fiyatı veren BMC kazandı. Yazılıp çizilene göre üç firmanın teklifleri arasında kayda değer bir fark yoktu.”

Yazının Devamı

Dünya'nın kalbi

Korgos…

Partimizin Çin Temsilcisi Adnan Akfırat sayesinde öğrendiğimiz bu adı önümüzdeki yıllarda çok duyacağız. Akfırat’tan dinlediklerimizden ve son yazısından aktaralım:

Yazının Devamı

Geç girdik erken çıkacağız

Hanımefendi yürüyüşte, elinde telefon anlatıyor; “Tren nerde tren, Halkalı’da kalmış…” O bunları konuşurken beyaz eşya taşıyan katar, Sivas’ı çoktan geçmiş. Ama ne gam, maksat laf olsun torba dolsun.

Belki de yanlış bir giriş bu. Lüküs Hayat’ın insanıyla bağdaşmayan bir ciddiyet söz konusu. Çin Dışişleri Sözcüsü Hua Chunying, o da bir kadın, “Türkiye’den gelecek treni dört gözle bekliyoruz” diyor. Dört gözle beklenen herhalde buzdolapları değil. Ama Kuşak Yol’da ticaretin çift taraflı işlemesi önemli. Çin’den gelen olduğu gibi, Türkiye’den giden de olmalı. “Paylaşarak kazanmanın” gereği bu.

Yazının Devamı

İki önemli koltuk

Vatan Partisi liderlik kademesinde iki çok önemli görevde değişiklik gerçekleştirdik. Yeni Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı oldu. Utku Reyhan arkadaşımız ise Parti’deki görevinden ayrıldı ve ülkemizin geleceğinde büyük rol oynayacağını düşündüğüm Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Başkanlığı’na aday oldu.

Genel Sekreter bizde, siyasal ve toplumsal mücadelenin yürütücüsüdür. Genel Başkan’ın başyardımcısıdır. Mücadele neredeyse oradadır. Bazen Somalı madencinin yeniden işe kavuşması için uğraşır, bazen Renault ve Tofaş işçisinin adil ücret mücadelesini örgütler, bazen Harranlı köylünün toprak mücadelesini. Kimi kez de kentin yarısına polisin uğramadığı zamanlarda Hakkari’de seçim mitingi düzenler… Antalyalı muz üreticisinin, turizmcinin sorunları için yola düşer, nemli ve sert rüzgara karşı Karadenizli fındık üreticisinin fiyat talebi toplantısında çayını yudumlar.

Yazının Devamı

ABD seçimleri

Üç önemli olguyu sıralayalım.

Başta büyük zaferimiz var. Azerbaycan Mehmetçikleri, işgal altındaki topraklarımızı bütünüyle kurtardı. 1,5 ay gibi kısa bir sürede, akıllı bir stratejiyle zafere ulaştık. Güya Türkiye’ye üçüncü cephe açacaklardı. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldular. Kafkaslar ve bütün Avrasya önemli bir çıbanbaşından kurtuldu. Atlantik’in kaması kırıldı. Yeniden aynı mevziyi kurabilirler mi? İmkansız…

Yazının Devamı

Ulusal Kanal’ın atılımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ekim’de İbn Haldun Üniversitesi külliyesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Sonuçta, ülke ve millet olarak kendimizi kontrolsüz bir Batılılaşma fırtınasının içinde bulduk. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için çıkılan yolun en sığından, en bayağısından, en çarpığından bir Batı taklitçiliğine dönüşmüş olması, Cumhuriyetimizin en büyük kaybıdır. Her dönemde elbette bu fikri sancıyı yaşayan, tartışmayı ve arayışı sürdürmeye çalışan dava insanları çıkmıştır. Ama bunların sesi ve üretimi devlet gücünü de arkasına alan kayıtsız şartsız Batıcılığı savunan zihniyetin faşist dayatmaları karşısında yetersiz kalmıştır.

Yazının Devamı

Fincancı’ya verilen görev: Pandemi bozgunculuğu

Önce önümüzdeki altı aya bakalım. Kasım ayında Pandemide ikinci dalga için koşullar oluşuyor. Kuzey yarımkürede hava soğuyacak ve açık alanlardan kapalı mekanlara geçeceğiz. Okulların açılma zamanı. Tatilden dönülüyor, herkes mesaide oluyor.

Kapalı ortamlarda maske-mesafe önleminin koruyuculuğu azalıyor, bulaş riski artıyor. Tabloya grip de ekleniyor.

Yazının Devamı

Ulusal Kanal’ı Digitürk ve Tivibu’ya sokmalıyız

Saros araştırma şirketinin yaptığı “TV kanalları güven anketi”nde dikkate değer sonuçlar çıktı. Ulusal Kanal yüzde 8,4 oranıyla üst sıralarda. Tam yeri beşincilik. Ancak, önündekilerle arasında birkaç puan var. İkiyle beş arasında sıralanan kanallar çok az farkla birbirini takip ediyor. Üstelik Ulusal Kanal’ın üstündeki ve altındaki tüm diğer TV kanallarına göre bir engeli de var. Türkiye’nin en yaygın seyredilen TV platformu Digitürk’te ve ikinci sıradaki Tivibu’da yer almıyor. Buna rağmen TRT, CNNTürk, Star gibi TV kanallarını geride bırakıyor. Halk TV, Tele 1 gibi kanallar güven sıralamasına hiç girememiş.

Araştırma Eylül 2020’de yapılmış, 25 Eylül’de de yayınlanmış. Saros, son İstanbul seçimini en yakın tahmin eden araştırma şirketi. Seçim yenilendiği takdirde Ak Parti’nin 7 puan farkla kaybedeceğini bilmişler.

Yazının Devamı

TTB’ye uyarı: Bozgunculuktan vazgeçin

Mart ortası, salgın Türkiye’de henüz başlamış. Sağlık Bakanlığı, aylar önce oluşturduğu Bilim Kurulu’nun rehberliğinde mücadeleyi örgütlüyor. Türk Tabipleri Birliği’nin Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman bir açıklama yaptı: “Duyum aldık, bir kentimizde salgın patladı”…

10 gün bekledim, bakalım hangi ilimizmiş diye. Patlama, çatlama olmadı. Salgın olağan artışıyla yürüyordu. Tabii Dr. Adıyaman, “duyumumuz yanlış çıktı” demedi. Umarım hastalarına yaklaşımda “duyumla” davranmıyordur.

Yazının Devamı

ABD-İsrail bayrağının mavisi

Deniz Kuvvetleri’ndeki görevinden istifa eden Cihat Yaycı, HaberTürk TV’de katıldığı programda şu fikirleri ileri sürdü:

1- “Türkiye ne ABD’ci, ne Rusyacı, ne de Avrasyacı olmalıdır.” Bu tezi, Yaycı’nın değişik platformlarda dile getirdiği “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” tezi ile birlikte değerlendirmek yerinde olur.

Yazının Devamı

Şeyhlikler olamaz ama biz oluruz

Merkez Yürütme Kurulu üyemiz Aslan Kılıç, Karadeniz’de Sakarya havzasında bulunan doğalgaz için bir değerlendirme yazdı. Başlığı şöyleydi:

“Hiçbir doğal zenginlik, bağımsız ve çağdaş Türkiye’nin yerini tutamaz.”

Yazının Devamı