İftar sofralarına birbirinden farklı lezzetler tatmak isteyenler için fazla duyulmayan Reisin Kayığı yemeğini derledik. Peki Reisin Kayığı yemeği nasıl yapılır? İşte Reisin Kayığı yemeği tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası.
REİSİN KAYIĞI YEMEĞİ GEREKLİ MALZEMELER
REİSİN KAYIĞI YEMEĞİ HAZIRLANIŞI
Patlıcanlarımızı ocağın en yüksek ısısında közlüyoruz. Kabuklarını soyup cam fırın kabına yan yana diziyoruz. Patlıcanların saplarını kesmiyoruz. Orta kısımlarını bıçakla ikiye bölüyoruz. 2 diş sarımsağı incecik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile karıştırıp bir kısmını patlıcanların üzerine döküyoruz.
İç harcı hazırlamaya başlıyoruz. Büyük kısmına beyaz peyniri rendeliyoruz. Domates ve biberleri de incecik doğrayıp karıştırıyoruz. Patlıcanları, karnı yarık yaptığımız gibi dolduruyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanların üzerine sürüyoruz. Kalan yağ ve sarımsak karışımını patlıcanların üzerine döküp üzerine domates ve biber dilimleri koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Ve Reisin Kayığı yemeği hazır.