03 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

2 malzemeli dünyanın en pratik börek tarifi! Üstelik fırından çıkınca çıtır çıtır oluyor...

Dünyanın en pratik börek tarifi, üstelik sadece 2 malzeme ile yapılıyor! Aniden gelen misafirleriniz ya da geç uyandığınız pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte karşınızda 2 malzemeli dünyanın en pratik börek tarifi...

2 malzemeli dünyanın en pratik börek tarifi! Üstelik fırından çıkınca çıtır çıtır oluyor...

Sıcacık börekler, kahvaltıların ve çay saatlerinin olmazsa olmazlarından biri. Ancak her zaman hamur yoğurup yufka açacak vakit bulmak mümkün olmuyor. İşte tam da böylesi zamanlar için kurtarıcınız olacak bir börek tarifi ile karşınızdayız. Bu böreği yapmak için yalnızca 2 malzemeye ihtiyacınız var. Yaptığınızda gerçekten dünyanın en kolay börek tarifi olduğunu siz de göreceksiniz. İsterseniz bu böreği hazırlayıp buzluğa atabilir ve yemek istediğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz. Kağıt ve kalemleriniz hazırsa buyurun tarife geçelim...

2 MALZEMELİ DÜNYANIN N PRATİK BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

👉12 adet üçgen yufka
👉Lor peyniri

Üzeri için;

👉Susam
👉Yumurta

2 MALZEMELİ DÜNYANIN EN PRATİK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

👉 Hazır yufkaları üçgen şeklinde kesin.

👉 Lor peynirli iç harcını yufkanın içe koyun ve sarın.

👉 Yufkanın ucunu açılmaması için suyla ıslatarak yapıştırın.

👉 Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin.

👉 Böreklerin üzerine suyla seyreltilmiş yumurta sarısını sürün ve tercihinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin.

👉 160 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

İşte 2 malzemeli börekler hazır. İster çayın yanında, isterseniz de sabah kahvaltısında gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık, afiyet olsun!

Tarif Börek