16 Mayıs 2024 Perşembe
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

2500 yıllık şifa kaynağı! Osmanlı padişahları o şerbeti şifa niyetine içiyordu... Ödemi atıyor, öksürüğü yumuşatıyor

Osmanlı mutfağının şifa kaynaklarından biri olan 2500 yıllık şerbet, Osmanlı padişahları ve hatta Mevlana tarafından şifa niyetine tüketiliyordu. Vücuttaki ödemi atan ve öksürüğü yumuşatan Sirkengebin Şerbeti, hâlâ severek tüketiliyor. İşte detaylar...

2500 yıllık şifa kaynağı! Osmanlı padişahları o şerbeti şifa niyetine içiyordu... Ödemi atıyor, öksürüğü yumuşatıyor

Osmanlı mutfağı, şifalı çaylardan lezzetli yemeklere kadar pek çok tarife ev sahipliği yapıyor. Osmanlı mutfağının şifa kaynaklarından biri olan bir şerbet, 2500 yıldır her derde deva olarak tüketiliyor. Mevlana ve İbn-i Sina'nın da en sevdiği şerbetlerden olan bu şerbet, Osmanlı padişahları tarafından da şifa niyetine tüketiliyordu. Bu her derde deva şerbet Sirkengebin Şerbeti.

SİRKENGEBİN ŞERBETİ 2500 YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR

2500 yıllık şifa kaynağı! Osmanlı padişahları o içeceği şifa niyetine içiyordu... Ödemi atıyor, öksürüğü yumuşatıyor

Sirkengebin Şerbeti’nin geçmişinin Antik Yunan’a dayandığı, 2500 yıldır tedavi amaçlı kullanıldığı rivavet ediliyor. Osmanlı padişahlarının saray mutfağında şifa kaynağı olarak mutlaka yer verdiği Sirkengebin şerbeti, adeta bir mikropsavar görevi görüyor. İşte Gastromanya'dan derlediğimiz Sirkengebin şerbetinin faydaları...

1. Sirkengebin Şerbeti, kan şekerini düzenleyerek tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor.

2. Hazımsızlığın baş düşmanı olan Sirkengebin şerbeti, sindirim sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasını sağlıyor. Ayrıca şişkinliği de tedavi ederek gaz şikayetini ortadan kaldırıyor.

3. Bağışıklık sistemini güçlendirerek nezle ve grip gibi solunum yolu rahatsızlıklarına şifa oluyor. Öksürüğü yumuşatarak akciğerleri temizliyor.

4. Vücutta biriken ödemin boşaltım sistemini şifalandırarak vücudu terk etmesini sağlıyor.

SİRKENGEBİN ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler

2500 yıllık şifa kaynağı! Osmanlı padişahları o içeceği şifa niyetine içiyordu... Ödemi atıyor, öksürüğü yumuşatıyor

1 litre su
1 su bardağı elma sirkesi
2-3 yemek kaşığı çiçek balı

Hazırlanışı

1. Su ve sirke miktarının eşit olmasına dikkat ederek, önce sirkeyi genişçe bir sürahiye dökün.

2. Sirkeden sonra eşit miktarda suyu da sürahiye ekleyin. Tahta bir kaşıkla balı da ekleyerek iyice karıştırın.

3. Damak zevkinize göre karanfil ve tarçın da ekleyerek Sirkengebin Şerbetini daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

4. Sirkengebin Şerbetiniz 2 saat dinlendikten sonra içilmeye hazır. Günde bir bardak Sirkengebin Şerbeti içerek Osmanlı padişahları gibi şifa bulabilirsiniz.

Osmanlı Padişahları Osmanlı