Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ağrı'daki proje meyvesini verdi: Hedef 14 bin ton

Ağrı’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' sayesinde, yüzde 75 hibeli fide desteğiyle sebze üretimi ciddi bir ivme kazandı.

Ağrı'daki proje meyvesini verdi: Hedef 14 bin ton

Proje kapsamında 2025 yılı itibarıyla 150 çiftçiye toplamda 147 bin fide dağıtıldı. Üretim alanları genişletilirken, ilk hasatlar alınmaya başlandı. Bu yıl içerisinde yaklaşık 14 bin ton sebze verimi hedefleniyor.

Sebze hasadı dolayısıyla düzenlenen programa katılan Ağrı Valisi Mustafa Koç, desteklerin bölge tarımına olan katkısının büyük olduğunu belirtti. Vali Koç, "Ağrı, iklimi ve coğrafyasıyla tarım için büyük potansiyele sahip. Bakanlık tarafından yürütülen destek projeleri sayesinde hem üretim artıyor hem de kırsal hayat güçleniyor" ifadelerini kullandı.

Vali Koç, Ağrı genelinde 28 bini aşkın kayıtlı çiftçinin bulunduğunu, kadın-erkek herkesin üretime katkı sunduğunu vurguladı. Bu yıl dağıtılan fideler arasında 45 bin domates, 45 bin salatalık, 45 bin biber ve 12 bin patlıcan fidesi yer aldı.

Merkez ilçeye bağlı çiftçilerden Hüseyin Demir de proje kapsamında aldığı 980 fide ile kısa sürede verim almaya başladığını anlattı. Üç dönümlük alanda üretim yaptıklarını belirten Demir, "Tarlamızın yaklaşık yüzde 70’ini hibeli fidelerle ektik. Dekar başına salatalıkta 2-3 ton, domateste ise 6 tona kadar verim alabiliyoruz" dedi. Özellikle geç olgunlaşan patlıcan gibi ürünlerde bile ilk hasadı yapabildiklerini ifade etti.

Bölgede gece-gündüz sıcaklık farklarının üretimi zorlaştırdığını dile getiren Demir, ekim zamanını yeniden düzenlediklerini aktardı. "Eskiden 15 Mayıs’tan sonra ekim yapardık, şimdi Haziran başına çekiyoruz. Bu sayede bitkiler daha sağlıklı gelişiyor" diye konuştu.

Ağrı