09 Mayıs 2024 Perşembe
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bal gibi kavun tatlı kavun seçmenin püf noktası

Yaz mevsimlerinin vazgeçilmez yiyeceği Kavun tezgahlara çıkmaya başladı. Vatandaşlar bal gibi tatlı kavunun nasıl seçileceğini merak ediyor. İşte işin püf noktası...

Bal gibi kavun tatlı kavun seçmenin püf noktası! Kavun Nasıl Seçilir? Çekirdeksiz, Tatlı ve İyi Kavun Nasıl Anlaşılır?

Kavun yaz döneminde çıkan ve pek çok kişi tarafından severek tüketilen meyvelerden biridir. Bu meyvenin kendine has hoş bir kokusu vardır. Kavun alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden birçok kişi en iyi kavunun nasıl seçileceği konusunu araştırmaktadır. Bu yazımızda sizler için kavun nasıl seçilir, çekirdeksiz, tatlı ve iyi kavun nasıl anlaşılır gibi soruların cevaplarına değindik.


Kavun Nasıl Seçilir?
Kavun yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer almaktadır. Ana yurdu Türkiye olan bu meyve, özellikle C ve A vitamini açısından çok zengindir. Lezzetli tadı kadar sağlık yönünden de çok fazla faydası bulunmaktadır. Yaz aylarında soğuk olarak tüketilen bu meyve sulu bir yapıya sahip olduğu için su ihtiyacını da önemli ölçüde karşılamaktadır. Ayrıca kemikleri güçlendirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirim sistemini düzenleme, kalp sağlığını koruma gibi pek çok yararı da mevcuttur. Hal böyle olunca birçok kişi iyi kavun nasıl seçilir diye merak etmektedir. İyi bir kavun seçmenin en önemli püf noktalarından biri yumuşak ve sarı renkte olmasıdır. Yumuşaklığı ve rengi bu kavunun sulu olacağı manasını taşımaktadır.

BAL GİBİ TATLI KAVUN NASIL SEÇİLİR?

Kavun daha çok olgun haliyle tüketilse de olgunlaşmamış haliyle de yenebilmektedir. Kavunun olgunlaşmamış hali kelek olarak isimlendirilmektedir. Kelek olan kavunların tadı olgun olan kavunlara göre daha az lezzete sahip olabilir. Kavun seçiminde tatlı ve çekirdeksiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden konuyla ilgili pek çok kişi iyi kavun nasıl anlaşılır sorusunun yanıtı aramaktadır. Alınacak kavunun hem tatlı hem de çekirdeksiz olması için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

** Kavuna bastırdığınızda yumuşak olması
** Kavunu elinize aldığınızda ağır hissedilmesi
** Kavunun dip bölümünün sert olmaması
** Kavuna vurulduğunda tok bir sesin çıkması
** Kavunun ucunda bulunan sapının kolay bir şekilde kopabilmesi
** Kavunu kokladığınızda hoş bir kokuya sahip olması
** Kavunun üzerinde bir sürü çizgi bulunur. Bu çizgilerin düzgün olması o kavunun tatlı olduğuna işarettir.

Son Dakika Haberleri kavun yaz yiyecek