16 Mayıs 2024 Perşembe
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugün iftara ne pişirsem? 31 Mart 2024 iftar menüsü...

31 Mart 2024 akşamı için pratik iftar menüsü arayanlara özel o menüyü derledik. Bu iftar menüsü sadece 1 saatinizi alacak. İşte 31 Mart 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? 31 Mart 2024 iftar menüsü...

İftar sofrasında lezzetiyle herkes büyüleyecek tarifler arayanlara göre olan o menüyü derledik. Hem pratik hem de lezzetli olan bu iftar menüsünde çorbasından pilavına 4 çeşit yemek yer alıyor. Sadece bir saatte hazırlayabileceğiniz bu iftar menüsü kurtarıcınız olacak. İşte 31 Mart 2024 iftar menüsü...

31 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

KÖZ BİBER ÇORBASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 31 Mart 2024 iftar menüsü...

4-5 adet közlenmiş kapya biber (konserve kullandım)
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
4. 5 bardak soğuk su
Yarım su bardağı süt
Çeyrek limon suyu

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını kızdırıp herbirini dörde bölüp çekirdeklerinden arındırdığımız biberleri 10 dakika kavuruyoruz.
Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Sarımsak ve soğanı irice doğrayıp ekliyoruz kavuruyoruz.
Soğuk su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Baharatları da ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
Sütü ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
Limon suyunu da tadına bakarak arzuya göre ilave ediyoruz. Afiyet olsun.

İNEGÖL KÖFTE

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 31 Mart 2024 iftar menüsü...

500 gram kıyma
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı irmik
4-5 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Damak zevkinize göre tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için biraz sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kaba kıymayı ekleyelim, soğanı ,sarımsağı rendeleyin ve ilave edin.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyelim ve bi 10 dakika kadar güzelce yoğurun.
Üzerini kapatıp en az 1 saat dinlendirin buzdolabında.
Zamanınız varsa dahada fazla dinlensin. İrmik biraz şişecek.
Daha sonra köftelerimizin formunu verelim bir tabağa alalım.
Teflon tavaya biraz sıvı yağ alıp ocağın altını açıyoruz köfteleri güzelce kızartıyoruz.

MOR LAHANA SALATASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 31 Mart 2024 iftar menüsü...

1 orta boy mor lahana
1 orta boy kırmızı kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) limon suyu

Sosu İçin;

1/2 (yarım) limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi (damak tadınıza göre)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke (hangisi varsa)
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek İçin;

İçi kırmızı turp
Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Kırmızı soğanı ve mor lahanayı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz.
Üzerine şeker,limon suyu ve tuzunu koyup elimizde 2-3 dakika iyice ovuyoruz,, üzerine bir kapak örtüp bu şekilde biraz bekletiyoruz.
Son olarak,sos malzemelerini, üzerine döküp kaşıkla iyice harmanlıyoruz,(limonu, yağını ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın).
Servis tabağına alıp ,turp ve maydanozla süslüyoruz.

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 31 Mart 2024 iftar menüsü...

1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
Yeteri kadar tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut

HAZIRLANIŞI

Önce pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip nişastasını çıkararak yıkayalım.
Süzgeçte alıp 10 dakika kadar tamamen suyunu süzmesini bekleyelim.
Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ateşte güzelce kavuralım.
Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri miktarda tuzu ilave edip karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutu ilave edip karıştıralım.
Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
Pişen pilavı ocaktan alıp kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımız servise hazır.

iftar