Bursa'da yapılıyor, lezzeti ile Türkiye’nin şampiyonu! İşte efsaneleşen süt helvası tarifi
Bursa’da yapılıyor, lezzetiyle Türkiye genelinde efsaneleşti! Süt helvası tarifi, fırın sütlaç kıvamındaki kabuğu ve yumuşacık içiyle tatlı severleri mest ediyor. İşte karşınızda pratik ve hafif tatlı arayanlara süt helvası tarifi...
Bursa mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri olan süt helvası, fırında pişirilen hafif ve pratik bir lezzet. Fırın sütlaç tadında, dışı hafif kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı bu tatlı, çayın yanına ya da yemek sonrası tatlı krizine birebir. Az malzemeyle kolayca hazırlanabilen süt helvası tarifi mutfakta sizi bekliyor!
BURSA USULÜ SÜT HELVASI İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
Süt Helvasının Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı fındık içi
SÜT HELVASI TARİFİ: SÜT HELVASI NASIL YAPILIR?
Süt ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın.
Ayrı bir tavada tereyağı ile unu orta ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.
Şekerli sütü, kavrulan una azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Karışım koyulaşınca vanilin ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
Karışımı orta boy bir fırın kabına dökün ve üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan süt helvasını fındık içiyle süsleyerek sıcak ya da soğuk şekilde servis edin.
İşte bu kadar! Bursa’nın eşsiz süt helvası hazır. Az malzemeyle büyük lezzet yakalamak isteyenler için harika bir tarif. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sağlık!