Çayı böyle tüketmek depresyon ve anksiyeteyi azaltabilir
Türk halkının en çok tükettiği içeceklerden biri olan çayın, tüketim şekli değişebiliyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre çayı yarım yağlı süt ile tüketmek, depresyon ve anksiyete riskini azaltıyor.
İngiltere'de yapılan çay hakkında bir araştırma dikkat çekti. Bu çalışmaya göre ,düzenli olarak az yağlı süt tüketen kişilerin kaygı ve depresyon tanısı alma olasılığı süt tüketmeyenlere göre üçte bir oranında daha düşük.
Yapılan bu araştırmada, 36 ile 73 yaş arasındaki 357.568 kişi 13 yıldan uzun süre takip edildi. Bu süreçte, 13.065 kişiye depresyon, 13.339 kişiye ise anksiyete teşhisi kondu. Araştırmaya göre, düzenli olarak yarım yağlı süt tüketenlerin depresyona yakalanma riski, süt içmeyenlere kıyasla %16 daha düşükken, anksiyete riski ise %29 daha az bulundu.
KAYGI BOZUKLUĞUNDA AZALMA
Araştırmaya göre, tam yağlı veya yağsız süt tüketenlerin kaygı riskinin azaldığı ancak depresyon riskinde bir değişiklik olmadığı görüldü. Ayrıca, süt ürünü tüketmeyenlerin, herhangi bir süt ürünü tüketenlere kıyasla kaygı ve depresyon tanısı alma olasılıklarının daha yüksek olduğu tespit edildi. Uzmanlar, bu bulguların doğrulanması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu, ancak elde edilen sonuçların ruh sağlığı açısından umut verici olduğunu belirtti.
Uykuyla alakalı o belirti Alzheimer belirtisi olabilirSağlık
Büyük tehlike yaratabilir: Arabanızda asla bırakmamanız gereken eşyalar!Hayatın İçinden