Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 16°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hatay'da hasadı başladı, 35 TL'den alıcı buluyor

Hatay’da sonbaharın gelmesiyle birlikte, ismi kadar tadıyla da dikkat çeken tatlı patatesin hasadı başladı. Antakya ilçesine bağlı Uzunalıç Mahallesi’nde tarlalarda başlayan söküm çalışmaları, hem elle hem de makinelerle gerçekleştiriliyor. Patates, bu yıl tarlada kilogramı 35 TL’den alıcı buluyor.

Hatay'da hasadı başladı, 35 TL'den alıcı buluyor

Çiftçiler, bu yıl kuraklık nedeniyle rekoltenin geçen yıla göre daha düşük olduğunu belirtiyor. Antakyalı üretici Bestami Balcı, su sıkıntısına rağmen verimin tatmin edici olduğunu dile getirerek, “Bu yıl tatlı patates hasadına başladık. Kuraklık nedeniyle üretim az olsa da bereketli bir sezon geçiriyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR

Hasadı yapılan tatlı patatesler, başta Adana, Bursa, Alanya, Antalya, İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor. Tarladan toplanan ürünler özenle yıkanarak satışa hazırlanıyor.

FIRINDA YA DA HAŞLANARAK TÜKETİLİYOR

Tatlı patatesin hem lezzet hem de sağlık açısından tercih edildiğini söyleyen Balcı, “Tatlı patatesi fırında ya da haşlayarak pişiriyoruz. Kabuğu soyularak kolayca yenebiliyor. Bir kez deneyen, bu lezzetten vazgeçemiyor” ifadelerini kullandı.

Patates Hatay