17 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hazır yufkadan çıtır çıtır patatesli muska böreği tarifi: 2 yufka yeterli

Hem çok kolay hem çok lezzetli hem de çok bereketli bir tarif! İşte hazır yufkadan çıtır çıtır muska böreği tarifi!

Hazır yufka ile çıtır börek tarifi  Hazır yufkadan çıtır çıtır patatesli muska böreği tarifi: 2 yufka yeterli
A+ A-

Canınız börek istediyse ve hem çıtır çıtır hem lezzetli hem de kolay bir tarif arıyorsanız doğru adrestesiniz. Hamur yoğurmakla uğraşamam diyenlere özel olarak hazırladığımız muska böreği tarifi hazır yufkadan yapılıyor.

MUSKA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

MUSKA BÖREĞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.

MUSKA BÖREĞİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.

MUSKA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.

İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.

Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.

Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.

Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.

Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.

Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Kaynak: yemek.com

Börek muska böreği muska