01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

‘Herkes nektarin sanıyor’

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Yenimahalle köyünde çiftçilik yapan Ethem Efe, Bursa'da katıldığı tarım gezisinde ilk önce nektarin sandığı Japon eriği ile tanıştı.

‘Herkes nektarin sanıyor’
A+ A-

Temin ettiği fidanları yaklaşık 12 yıl önce köyündeki bahçesine diken Efe, devlet desteğiyle her yıl üretimini arttırdı. Bursa'dan temin ettiği 10 fidanla üretime başlayan, Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle üretim alanını 4,5 dönüme çıkartan Efe, 900 ağaca ulaştığı bahçede hasat yapıyor.

Japon eriğinin iç pazarda çok bilinen bir meyve olmadığını söyleyen Efe, "Her gören nektarin zannediyor. İlk hale yolladığımda 'Abi bu ne' dediler, halde de görmemişler." dedi. Yıllar içinde eriğe talebin arttığını, ürününü İstanbul pazarına gönderdiğini anlatan Efe, yurt dışından bazı firmalarla da görüştüğünü, gelecek yıl Rusya'ya ihracat yapmayı hedeflediğini ifade etti.

Kırklareli Tarım ve Orman Bakanlığı Japon eriği