Kahve firmaları Afrika’da hasatta
Türk kahve firmaları, kahvesiyle dünyaya ün salan Etiyopya'daki hasada katılarak, kahveseverlerin beğenisine sunacakları lezzetlerin tarladan toplanıp paketleninceye kadarki sürecine tanık oluyor.
Başkent Addis Ababa'dan 400 kilometre uzaklıkta yer alan Yergaceffee kentindeki tarlalarda işçiler tarafından özenle toplanan kahve meyveleri, fincana kadar uzun bir yolculuk geçiriyor. Kasım-ocak arasındaki sezonda tarlalardan toplanarak yıkama istasyonlarına götürüldükten sonra sınıflandırılıp kabuklarından ve üzerindeki müsilajdan arındırılan kahve meyveleri, yaklaşık 10 gün süren kurutulma işlemine tabi tutuluyor.
Türk kahve firmaları da bu zorlu yolculuğun tüm aşamalarını yerinde takip ediyor. QM Barista Academy Kurucusu Yunus Çakmak, kahve tarlalarında süreci yakından takip etme fırsatı elde ettiklerini, gündüzleri kahve meyvesi toplama, geceleri de yıkama işlemlerini yerinde gördüklerini anlattı.
Bu yılın hasat edilen kahvelerini dünyanın dört bir yanındaki kahveseverlerin beğenisine sunacaklarını kaydeden Çakmak, "Özellikle Türkiye'ye en iyilerini seçip göndereceğiz. Türkiye'yi çok güzel kahveler bekliyor. Kahve Diyarı'yla yaptığımız işbirliğiyle, Türk kahvesini sadece Brezilya'nın Rio Minas çekirdeğiyle değil Etiyopya'nın natürel ve yıkanmış kahveleriyle yapacağız." dedi.