Patlıcan kızartırken yağa 1 kaşık ekleyin ve sonucu görün!
Fazla yağ çekmemesi için kızartma yağına bir kaşık eklediğiniz malzeme ile patlıcanlar hem çıtır hem de hafif oluyor. İşte o yöntem...
Patlıcan ile pek çok çeşitli yemek hazırlanır. Lezzetiyle ve pratikliğiyle mutfaklarda oldukça tercih edilir. Patlıcan kızartırken en fazla yaşanan sorunlardan biri çok yağ çekmesidir.
Pek çok kişi, "patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için ne yapılır, patlıcan kızartmanın püf noktaları, karnıyarığın yağ çekmemesi için yöntemler" araştırmaları yapıyor. Kızartma yağına ekleyeceğiniz bir kaşık malzeme ile patlıcanın çok yağ çekmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede patlıcanlarının hem çıtır hem de hafif olacak! İşte yöntemi...
PATLICAN KIZARTMASI YAĞ ÇEKMESİN DİYE NE YAPILIR?
Kızartma yağına 1 kaşık mısır nişastası ekleyerek yağ çekmesini önleyebilirsiniz.
Mısır nişastası yağ bağlayıcı bir özelliğe sahiptir. Dolayısıyla fazla yağı tutarak sebzenin içine girmesini önler. Bu sayede patlıcanlarının hem daha çıtır hem de daha hafif bir doku kazanır.
Bu yöntem sadece patlıcan için değil, diğer tüm sebzeler için de uygulanabilir.
10 dakikada hazırlanan unsuz poğaça!Hayatın İçinden
TasteAtlas açıkladı: Dünyanın en iyi patlıcanlı yemeği! Türkiye listenin zirvesinde...Hayatın İçinden