Yandex
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tam 40 yıl sonra köyüne döndü! Dükkan açtı, her gün kuyruk oluşuyor

Ankara’da yıllarca pizza ustalığı yapan 58 yaşındaki Ahmet Çelik, 40 yıl sonra döndüğü Çorum’un Hanefi köyünde açtığı pizzacıyla çevre illerden ziyaretçi akınına uğruyor.

Tam 40 yıl sonra köyüne döndü! Dükkan açtı, her gün kuyruk oluşuyor

Ahmet Çelik, 40 yıl boyunca Ankara’da pizza ustası olarak çalıştıktan sonra memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Hanefi köyüne döndü. Babadan kalma evini restore eden Çelik, köyündeki taş fırını modern bir pizzacıya dönüştürme fikrini hayata geçirdi. Ailesi ve akrabaları “köyde pizza tutmaz” dese de o risk aldı.

3 masalık küçük bir salonda başlayan bu girişim, kısa sürede köyün sınırlarını aştı. Köyde pizza yenir mi? diyenlerin aksine, bugün Hanefi köyüne Sinop, Amasya, Kastamonu gibi çevre illerden müşteriler geliyor.

TAŞ FIRINDAN YÜKSELEN LEZZETİN HİKAYESİ

Köydeki taş fırında hazırladığı pizzalarıyla ünlenen Ahmet Çelik, işini tutkuyla yapıyor. Malzemeleri kendi bahçesinden ve çevredeki üreticilerden temin ediyor. Taze domates, köy peyniri, ev yapımı soslarla hazırlanan pizzalar, köy halkını da üretime teşvik ediyor.

Çelik, “Burada doğallığı korumak istedim. Gerçek taş fırında pişen pizzanın tadını bilen bir daha başka yerde yiyemiyor” diyor.

Tam 40 yıl sonra köyüne döndü! Dükkan açtı, her gün kuyruk oluşuyor - Resim : 1

HAFTA SONLARI YER BULMAK İMKANSIZ

Köydeki pizzacı, hafta sonları adeta dolup taşıyor. Özellikle şehir dışından gelenler, sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor. Çelik, “Talebe yetişemiyoruz, yer sıkıntısı oluyor. Bahçemizi genişletiyoruz, yeni masa ve oturma alanları ekleyeceğiz” diyerek yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti paylaşıyor.

KÖY EKONOMİSİ CANLANDI

Hanefi köyünün muhtarı Muzaffer Özüdoğru, pizzacının açılmasından sonra köyde hareketliliğin arttığını belirtti. “Köyümüz artık hafta sonları kalabalık oluyor. Esnaf bile bu durumdan faydalanıyor. Köyümüzde böyle bir girişimin olması hepimizi gururlandırdı.” ifadelerini kullandı.

Çorum