17 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yapımı kolay çıtır çıtır paçanga böreği tarifi! Paçanga böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı

Paçanga böreği, mutfağımıza ait lezzetli bir börek çeşididir. Genellikle kahvaltı sofralarında, atıştırmalık olarak veya özel davetlerde sunulan bir tatlı-sert börektir. Bugün sizlerle paçanga böreği tarifi paylaşacağız...

Yapımı kolay çıtır çıtır paçanga böreği tarifi! Paçanga böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı
A+ A-

Pastırmanın büyüleyen tadı, kaşar peynirinin bir ısırıkta uzayan dokusu... Her öğünde harika bir tercih olan paçanga böreğini genelde restoranlarda başlangıç olarak yemeye alıştık. Fakat hafta sonu kahvaltıları için de oldukça pratik olan bu tarif ile kahvaltılarınızı çok daha zengin hale getirebilirsiniz. Pastırma yerine ince dilimlenmiş sucuk da kullanarak tarife farklılık katabilirsiniz.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yufka(dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma(doğranmış)
1 adet domates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber(doğranmış)

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Böreğin iç harcını sulandırmaması için doğranmış domatesleri, suyunu süzdükten sonra kullanın.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Paçanga böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında da pişirebilir, çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.

Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.

Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.

Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.

Ayçiçek yağını kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.

Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak: Yemek.com

Börek paçanga böreği paçanga yemek tarifi