Türkiye’de son dönemde peş peşe yaşanan zehirlenme olayları, özellikle toplu yemeklerin verildiği düğünlerde tavuk ürünlerinden kaynaklanan gıda zehirlenmelerine dikkatleri çekti. İstanbul’da Böcek ailesinin kimyasal madde nedeniyle yaşamını yitirmesi ise kaygıları daha da artırdı.
Sağlık
İstanbul’a tatil için gelen Böcek ailesinin dört üyesi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybetti. Olayın ardından paket yemek siparişlerinde yarı yarıya düşüş yaşandı. İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan Kılıç, konuya ilişkin açıklama yaptı.
motokurye
İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve daha sonra yaşamını yitiren Böcek ailesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Savcılık dosyasına giren bilgilere göre, ailenin konakladığı otelde resepsiyon görevlisi kapıyı kilitleyerek mahsur bıraktı.
otel
İstanbul’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybeden anne ile iki çocuğunun konakladığı otel mühürlendi. Aynı otelde kalan iki kişinin daha tedavi altına alınmasının ardından, bugün bu kişilere refakat eden bir kişi de kalp ritmindeki bozulma nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Almanya’dan İstanbul’a gelen 2 çocuklu aile, Ortaköy’de yemek sonrası zehirlendi. 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda anne ve babanın ifadeleri ortaya çıktı. Baba Servet Böcek, “Ortaköy’de caminin yanında 40–45 yaşlarında, esmer, sakallı, zayıf bir seyyar satıcıdan midye aldık ve orada yedik” dedi.
Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelen dört kişilik bir ailenin kumpir ve midye tükettikten sonra zehirlenmesi, gıda güvenliği konusunu yeniden gündemin üst sıralarına taşıdı. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.