İstanbul Silivri’de 50 yıldır hizmet veren deniz ürünleri restoranı Sofram Balık Restaurant'a bir grup gazeteci ile birlikte konuk olduk ve hem eşsiz lezzetlerini keşfettik hem de restoranı işleten kardeşler Hüseyin Kankaya ile Kaan Kankaya'dan restorancılık sektörü hakkında değerli bilgiler aldık.
Vatandaşın artan maliyetlerden alım gücü yok oldu. Restoranların ise koydukları yüksek kar marjları artık isyan ettirdi. Ünlü iş insanı kendi ürettiği şarap için gelen hesabı görünce hayatının şokunu yaşadı. İş insanı 260 liraya sattığı restoranda bakın şaraba ne kadar para ödedi...
ÜretimYüksek enflasyon ortamında işletmelerin müşterilerden 'servis ücreti' adı altında tahsil ettikleri tutarlar bir süredir kamuoyunda tartışamalara neden oluyordu. Peki, servis ücretinin yasal mevzuatta karşılığı var mı? Restoranların müşterilerden servis ücreti alması yasal mı?
servisKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi'nin Türkiye haritasına İstanbul'dan sonra İzmir, ilçeleri Urla, Çeşme ve Muğla'nın ilçesi Bodrum'un da eklendiğini belirtti.
Bodrum