Naci Beştepe

nacibestepe72@gmail.com

Son Yazıları

28 Şubat özel yargısı

28 Şubat Davası’nda savcı mütalaasını verdi.

Son savunmalar alınıyor.

Yazının Devamı

Beni alın

Türkiye sanki çembere alınmış.

Bütün çeperlerinden sıkıştırılıyor.

Yazının Devamı

Sokağa çıkmak ya da çıkmamak

Ulusal egemenliğin kullanılış biçimini yani rejimi etkileyen halk oylaması şaibeyle sonlandı.

Sonlandı diyorum çünkü gerek partilerin gerekse biz vatandaşların başvurularının netice vermeyeceği açıktır. AKP’li Cumhurbaşkanı’nın deyişiyle “Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir”, yani sonuç kaçırılmıştır.

Yazının Devamı

Bugünden başlayarak

Yapılacak iş ilk seçimde RTE/AKP iktidarına son vermek için kolları sıvamaktır. Verdikleri zarar yetmiş de artmıştır. Uygulamaya fırsat vermeden geriye döndürmenin yolu budur.

Halk oylaması çalışmaları güç birliği ortamını olgunlaştırmıştır.

Yazının Devamı

İşte başkan böyle yapacak

Suriye uçakları 4 Nisan’da, IŞİD’in yoğunlaştığı İdlib’i vurdu. 100’e yakın insan zehirli kimyasal nedeniyle öldü.ABD/Trump; Esad rejiminin kimyasal saldırı düzenlediğini, Suriye’yi cezalandıracağını açıkladı. Suriye; terör örgütünün depolarını vurduğunu, kimyasal kullanmadığını, saldırının 11.30’da yapıldığını oysa kimyasal kullanıldığının sabah 06. 00’da açıklandığını belirtti. (Kumpas davaları anımsadım)RTE anında gürledi, “Lafta kalmasın, Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” Devamı geldi. “Esadsız geçiş hükümeti .”ABD destekçileri sıralandı; S. Arabistan, AB, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda vs.İran karşı çıktı. Rusya, “gerekirse savaşırım”a varan tedbirler açıkladı.ESAD ENAYİ Mİ?Düşünelim.6 yıl sonra Suriye kontrol ettiği bölgeleri artırmaya başlamış.Terör örgütleri kan kaybediyor, sıkışmış.Rusya, İran ve Türkiye Astana Sürecini başlatmış. Barış ufukta görülüyor.Esad niye kimyasal kullansın, dünyayı üzerine saldırmaya davet etsin? Salak mı?Oyun belli. Suriye bu hızla toparlanırsa Kürdistan’ın Suriye ayağını oluşturmak zorlaşacak. Ortalığı biraz daha karıştırmalı. Yazan ve uygulayan ABD.İŞTE BAŞKANRTE’nin daha olayın sıcağı ile üzerine atlamasına ne demeli? Putin’i olayı anlamamakla suçladı, Trump’ın kadrosunu beğenmedi.ABD’nin Suriye’yi vuruşunu doğru ama az buldu. Kimyasalla ölen insan, ABD bombasıyla ölen ne?Suriye’ye saldırı onun toprak bütünlüğünü engeller. Ulusal çıkarımıza aykırıdır.RTE hangi hak ve yetki ile Türkiye’nin ABD ile birlikte Suriye’ye karşı harekata hazır olduğunu açıklıyor.ABD şimdiye kadar hangi çıkarımıza destek verdi? PKK, PYD, FETÖ, Barzanistan’da hep aleyhimize olmadı mı? Kürdistan’ı kurmak için uğraştığı açık değil mi? Bu ne bağlılık, ne hizmet aşkı? Yoksa koltuk korkusu mu?ABD, Rusya ile karşı karşıya gelirse durumumuz vahim olabilir. Dikkat.Yasal duruma gelince; TBMM toplanıp karar mı aldı? Yetki meclisin değil mi? Bakanlar Kurulu yok mu? Hiçbiri yok, tek adam var. İşte anayasa değişirse olacakların kanıtı. HAYIR GEREKÇELERİMRTE/AKP’nin getirmek istediği sistemin yanlışlığı gün gibi ortada.Tek adamın ülkenin kaderi ile oynamasına HAYIR.Kendi partim dahil partili, taraflı birinin başkanlığına HAYIR.Kararname adı altında meclisi devre dışı bırakarak yasama yetkisine HAYIR.Yargının kontrol altına alınmasına, devletin temeli olan adaletin siyasi otoriteye bağlanmasına HAYIR.Federasyona gidebilecek düzenleme yetkisine HAYIR.Oyunuz ne olursa olsun, sandığa girsin... Yazının Devamı

AKP ve devlet yönetimi

AKP’nin iktidar olduğu 2002’den bu yana devletimizin yönetimi her gün öncekini aratmaktadır.

Devleti belediye zannedenler saygın bir devlet olan T.C. nin dünyadaki yerini geriye gö- türmüştür.

Yazının Devamı

AKP İslamcılığı ve devlet malı

AKP İslamcı mıdır? Tartışılıyor.

İslamcılık nedir?

Yazının Devamı

Milli hükümet ve Erdoğan

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Perinçek son dönemde sık sık “Milli hükümet” vurgusu yapıyor.

Gerekçesi; artık RTE/AKP’nin tek başına Türkiye’yi yönetemeyeceği.

Yazının Devamı

Daha fazla sömürülmeye hayır...

AKP dönemi halkın sömürülmesinde sıçrama yılları oldu. Üretim için çivi çakılmazken 89 yılın birikimleri yabancı ve yandaşlara haraç mezat satıldı.

Kamunun gelirleri yandaşlara yağmalatıldı.

Yazının Devamı

Evet, çukura

Son bir haftada olanlara bakalım.Hürriyet, Gnkur. Bşk. lığının açıklamalarını yayımlayınca kızılca kıyamet koptu.

RTE, Kasımpaşa kahvehanesi üslubu ile gazeteye verdi veriştirdi. Böyle haber yapamayacaklarını anımsattı. “Bedelini ödeyecekler” dedi.

Yazının Devamı

Ya devlet başa...

AKP döneminde çokça rastladığımız davranışlar artık bizi şaşırtmaz oldu. Şöyle gözden geçirelim, son günlerde olanları. Cumhurbaşkanı RTE, Trump’ın telefonu için sıraya girdi. Arap emirliklerinden bile geride kaldı. Kendisi “dünya lideri” olarak sunulur ya yandaşlarca. RTE, Suudi Arabistan ve Emirlikler resmi ziyarete gitti. Kendisi Suud Kralı havaalanında karşılamıştı. Kral ise sarayında bekledi, alanda bir bakanına karşılattı. Parayı veren düdüğü çaldı.

PARAMIZLA UMRE

Yazının Devamı

FETÖ’nün çatısı, RTE’nin yapısı

FETÖ Çatı Davası’nı izledim. Kumpas davalardaki sahneler canlandı belleğimde. Zaman ve Samanyolu görevlisi, Feto’nun basın ayağı akıl ve bilime sığındı.

Nerdeeen nereye...

Yazının Devamı

İşte böyle olacak...

Anayasa değişikliği yarışı için tabanca patladı. AKP/RTE ve değneklerinin stratejisi belli oldu. “Hayır” diyenleri karalamak.

Başbakan başlattı, RTE ve Bahçeli sürdürdü. “Hayır diyenler PKK-HDP ve FETÖ ile birliktir.”

Yazının Devamı

Güçlü Türkiye mi güçlü adam mı?

Halk oylaması gözüktü. Gerçi CHP açık oy kullanan AKP’lilerin anayasayı ihlali nedeniyle AYM’ye gidiyor. “Çay toplamaya gidin, açık hava iyidir” gibi bir yanıt olası.

Hatta anayasanın virgül değişikliği bile ayrı görüşmeyi gerektirirken 68 maddenin 18 başlıkta halledilmesi de AYM’yi ırgalamaz. Mozambik AYM’yi ilgilendirir.

Yazının Devamı

AKP'nin yanlışta inadı

Vasiyeti üzerine Temel’in mezar taşına, “Hastayum dedum inanmadinuz, hastayum dedum inanmadinuz, ha şimdi ne oldi!” yazılmış. AKP 15 yılda ne yaptı, ne dedik anımsayalım.

YÜKSEKTEN UÇUŞ

Yazının Devamı

Sana ne lan!

TBMM’de bir bakanın ağzından çıkan sözcükler. Kahvede, sokakta kavga eden edepsizlerin değil.

Anayasa’ya aykırı olarak oyunu açık kullandığı için kendini uyaran vekile söylemiştir.

Yazının Devamı