Adana'da denizde ilk kez yapılıyor! 29 bin 500 ton artacak
Adana'da denizde ilk kez yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılında başlattı. Adana'nın bereketi daha da artacak. Üretimin 29 bin 500 ton daha artırılarak ülke ekonomisine dev katkı sağlanması amaçlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılından beri Akdeniz sahilindeki Yumurtalık ve Karataş ilçeleri arasında çipura ve levrek olmak üzere su ürünleri yetiştiricilik bölgesinde yer veriyor. Firmalarda hazırlıklarını yapıyor. Adana'da denizde ilk kez yapılmaya başlandı.
ADANA DENİZDE DE BEREKETLİ
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana'daki tarımsal faaliyetin sadece bitkisel üretimden ibaret olmadığını, kentin iç sularının ve denizlerinin de bereket odağı olduğunu söyledi.
Kentte iç sularda baraj göletlerinde yetiştiricilik, dalyan ve açık denizde ise avcılık yapıldığını anlatan Kökçüoğlu, Adana'nın su ürünleri üretimini artırmak amacıyla açık denizde de kafes balıkçılığını başlattıklarını duyurdu.
10 KAT ARTACAK
Bölgede bir işletmenin kafesleri denize bırakarak yetiştiricilik yapmaya başladığının bilgisini veren Kökçüoğlu, şöyle konuştu:
"İnşallah Adana'mızda sadece bitkisel üretim ve bal değil bunun yanında balığı da üretip hem ülkemize hem ihracata göndererek ülke ekonomisine ciddi bir katkı sunmayı amaçlıyoruz. Açık denizde yaptığımız balıkçılıkta elde ettiğimiz ürünleri hasattan sonra ihracata göndereceğiz. Yetiştiricilerimiz de emekleriyle ülke ekonomisine döviz katkısı sunmuş olacaklar. İlimizde halihazırda 2 bin 600 tonu iç sularda yetiştiricilik olmak üzere avcılık dahil yılda 9 bin ton balık elde ediyoruz. Geldiğimiz noktada yetiştiricilikten elde ettiğimiz balığı 10 kat artırarak yaklaşık 30 bin tona yükseltmiş olacağız."